Boscheți de doi metri pe șantierul șoselei de centură. Italienii vin să semneze contractul!

Săptămâna viitoare, italienii care au câștigat licitația pentru finalizarea centurii municipiului Târgu Jiu vin în Gorj să semneze contractul și, în câteva zile, vor face și organizarea de șantier. Primarul Marcel Romanescu a dat asigurări că lucrările vor debuta chiar de luna viitoare și că noul constructor nu va mai avea probleme pe șantier. Edilul a mai explicat că planurile parcelare sunt aproape gata și vor putea continua exproprierile. Între timp, pe șantierul centurii, buruienile ajung chiar și la doi metri.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu vor fi reluate chiar de luna viitoare.  „Lucrările pot fi reluate chiar în această toamnă ținând cont de faptul că s-a finalizat în instanță procesul între societatea care a câștigat licitația și Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi. Se va semna contractul. Aceasta este cea mai bună veste pe care am primit-o cel puțin eu în ultimii trei ani. Urmează organizarea de șantier. După discuțiile pe care le-am avut cu reprezentantul din Oltenia al companiei, săptămâna viitoare, reprezentanții societății declarate deja câștigătoare și care vor semna contractul la Târgu Jiu se vor deplasa la Primăria Târgu Jiu pentru a putea pune în detaliu toate soluțiile pentru această problemă”, a explicat primarul.

Cel puțin o treime din traficul din oraș ar putea fi preluată de centură când aceasta va fi gata. Lucrările sunt în proporție de 40% și au fost abandonate de mai bine de trei ani. Șantierul este plin acum de buruieni care ajung și la doi metri, iar pasarelele deja ridicate au început să se degradeze. Este și motivul pentru care statul a fost nevoit să ofere mai mulți bani firmei care va termina lucrările. În total, va pune la dispoziție în jur de 200 de milioane de lei, cei mai mulți fiind bani europeni.

„30% din traficul din Târgu Jiu, odată cu finalizarea acestei centuri, este preluat de centura municipiului, ceea ce pentru noi contează foarte mult. Din acel moment, primăria poate să facă un studiu de trafic realist pentru modul în care vom gestiona situația în Târgu Jiu, dar după finalizarea centurii pentru că atunci avem indicatorii reali de trafic din oraș”, a mai spus Romanescu.

Edilul a adăugat că noul constructor nu va mai întâmpina probleme din cauza lipsei planurilor parcelare. Romanescu a dat asigurări că firma din Timișoara care a câștigat contractul lucrează în continuare la acest obiectiv și deja a finalizat o mare parte din lucrări care au fost deja recepționate de Oficiul de Cadastru. În lipsa acestor documente, șantierul centurii a fost blocat, anii trecuți, în mai multe zone, pentru că proprietarii nu au putut fi despăgubiți.

Galerie foto






Vizualizări: 1,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: