Bovină abandonată pe marginea drumului

O bătrână, din Rovinari, este cercetată penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor după ce a abandonat o bovină pe marginea drumului. Animalul a stat câteva zile fără apă și mâncare și a fost lăsat în agonie. Vaca a ajuns, în cele din urmă, la Asociația pentru Protecția Animalelor “Măriuța”, unde a primit tratament.

Bovina a hoinărit câteva zile pe marginea drumului, până nu s-a mai putut ridica în picioare de foame și sete.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce o femeie, de 76 de ani, din orașul Rovinari, nu a asigurat hrană și apă unei bovine pe care o deține, animalul în cauză fiind identificat culcat pe marginea drumului, în localitatea Vârț, lipsită de puteri, în agonie, ca urmare a malnutriției. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj, fiind luată legătura și cu un medic veterinar de liberă practică, pentru a fi asigurat bovinei tratament perfuzabil la fața locului”, a anunțat IPJ Gorj.

Cei de la Direcția Județeană de Management al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj au fost și ei sesizați. „Am primit o sesizare cu privire la rele tratamente aplicate unui animal (bovină), lăsat pe marginea drumului, de aproximativ, trei zile. Ajunși la fața locului am constat că sesizarea este reală și am luat legătură cu medicul veterinar din zonă, pentru a asigura tratamentul necesar, dar și cu adăpostul de animale Asociația „Măriuța”, din județul Dolj, pentru plasarea sa în siguranță, lucru care s-a și întâmplat. În cadrul acestui adăpost animalul va primi asistență medicală de urgență, precum și hrana necesară”, a transmis directorul Luis Popa.

 

Galerie foto


Vizualizări: 2,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: