De ce închide Gorjul centrele de vaccinare în plin val 5

Gorjenii nu mai sunt interesați de imunizarea Covid-19, iar acest lucru a dus la închiderea mai multor centre de vaccinare. Direcția de Sănătate Publică Gorj a suspendat activitatea a 5 centre de vaccinare din județ.

În județul Gorj au mai rămas funcționale doar 9 centre de vaccinare, iar începând cu data de 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani se vor putea imuniza împotriva Covid-19. Decizia a fost luată chiar în plină pandemie provocată de valul 5.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că unul dintre motivele care au stat la baza deciziei de închidere a fost faptul că salariații din centre sunt plătiți cam degeaba, tocmai pentru că adresabilitatea a scăzut.

”Din păcate, adresabilitatea a cam scăzut destul de mult în ultima perioadă, tot mai puține persoane sunt care se vaccinează. Am purtat o discuție cu directorul DSP Gorj, mi-a spus că o să analizeze situația și vom vedea ce măsuri luăm. Nu este normal, de exemplu, ca la Târgu Jiu să fie trei centre și să nu existe adresabilitate. Există oameni care sunt plătiți, dar pierd timpul degeaba în centre”, a spus prefectul Iacobescu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că se vor închide 5 centre. ”Având în vedere analiza din ultima săptămână, am decis să suspendăm activitatea a 5 centre de vaccinare și reducerea de fluxuri în celelalte centre de vaccinare. Vom rămâne cu 9 centre vaccinare active, dintre care cel de la Stadionul Municipal o să meargă pe trei fluxuri. De săptămâna viitoare vor mai fi trei fluxuri pentru copii la Turburea, Motru și Târgu Jiu”, a spus Stoian.

Medicul din cadrul centrului de vaccinare din Târgu Jiu, Ionuț Pantiș, declară faptul că, din păcate, tot  mai puține persoane ajung la imunizare. Numărul acestora a scăzut chiar de 10 ori.

”Din păcate, cred că motivul este acela că a scăzut mult adresabilitatea de a se imuniza. De exemplu, dacă în luna septembrie sau octombrie aveam 600 de persoane pe zi, acum nu avem mai mult de 60-70 de oameni în centru. Cred că acesta este motivul principal pentru care s-a luat această decizie. De exemplu, la prima doză nu vin mai mult de 10 persoane pe zi. Dureros”, a spus medicul Pantiș.

Alte cadre medicale din centrele de imunizare ce urmează a se închide se declară nemulțumite de această decizie.

Vizualizări: 3,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: