Box: Prima zi, prima victorie românească. Gorjeanul a fost învins!

Pugilistul Andrei Teodor Udubaşa a adus prima victorie României la Campionatele Europene de box Under-22 de la Târgu Jiu, care au debutat duminică. Udubaşa s-a impus la puncte în limitele cat. 60 kg în faţa slovacului Michal Takacs, cu 3-2. În optimi, pe 27 martie, Udubaşa îl va înfrunta pe armeanul Hrair Şahverdian.

La cat. +91 kg, Andrei Filip a fost întrecut de francezul Djamili-Dini Aboudou-Moind la puncte, cu 4-0, în primul tur. La feminin, ambele românce care au urcat în ring au pierdut la puncte: Ştefania Lazăr a fost învinsă la puncte de italianca Giulia Lamagna, cu 5-0 (categoria 54 kg), iar Dana Borzei (60 kg) a fost depăşită de bulgăroaica Aslahan Sezgin Mehmedova.

Galerie puternică pentru Viorel Fâciu

Ziua a doua a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu a adus o înfrângere grea pentru lotul naţional al României. Medaliat cu aur la ediţia din 2017 (dar la o categorie inferioară, 81 kg), Andrei Arădoaie de la CS Dinamo a cedat în meciul de debut la categoria grea - 91 kg, în faţa croatului Toni Filipi.

Arădoaie a avut neşansa de a întâlni în primul tur unul dintre cei mai tari boxeri din categorie, dacă nu cel mai puternic. La numai 22 de ani, croatul este unul dintre pugiliştii neînvinşi în WSB, circuitul semiprofesionist al AIBA, acolo unde se adună cam toate valorile boxului amator mondial. Toni Filipi este neînvins în acest sezon, având şi o victorie preţioasă la campionul mondial al greilor, italianul Clemente Russo. „Era singurul boxer cu care nu am fi dorit să ne întâlnim în primul tur”, declara antrenorul Dumitru Dorobanţu imediat după tragerea la sorţi.

Dintre cei trei români care au boxat în ziua a doua, unul singur a câştigat. În limitele categoriei 64 kg, Vasile Suciu s-a impus la puncte în faţa monegascului Hugo Micaleff. Legitimat la SCM Bacău, Suciu a intrat destul de crispat în meci, însă a fost bine condus de la colţ de Relu Auraş şi până la urmă şi-a găsit ritmul care să-i aducă accesul în turul următor.

La categoria 75 kg, Viorel Fâciu (75 kg) a cedat la puncte în meciul Michael Ostroumov (Israel). Legitimat la Pandurii Târgu Jiu, Fâciu a avut parte de o galerie extrem de puternică.

BOX FEMININ

În competiţia feminină, la cat. 45-48 kg, Cristina Aciobăniţei va lupta direct în sferturi, contra ucrainencei Iulia Demianenko. La cat. 57 kg, Cristina Cosma va intra şi ea direct în sferturile de finală, unde adversară îi va fi învingătoarea dintre Plamena Nedkova Ivanova (Bulgaria) şi Shauna Blaney (Irlanda). La cat. 64 kg, Georgiana Avram va boxa în sferturi cu Diana Starkova (Ucraina). La cat. +81 kg s-au înscris doar două pugiliste, Alina Gabriela Ene şi unguroaica Adrienn Juhasz.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: