Boza: Este cel mai mare succes pentru CE Oltenia

Aproximativ 130 de hectare de pădure vor fi rase pentru ca excavatoarele CE Oltenia să aibă front de lucru. Sorin Boza, managerul companiei energetice, a anunţat că au fost deja obţinute avizele necesare şi se pregăteşte o nouă documentaţie pentru defrişarea a altor suprafeţe în zona Roşia. „Este cel mai mare succes pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru că îi va da o siguranţă de funcţionare pentru următorii ani”, a mai transmis directorul CE Oltenia.

În primă fază, fronturile de lucru vor fi extinse în Jilţ Sud, Tismana şi Roşia. Compania are acum toate avizele necesare. „Este o veste pe care o aşteptam de foarte mult timp. Am intrat pe ultima fază a aprobărilor privind defrişările de păduri. Am obţinut toate avizele, avem toate studiile şi documentaţiile făcute la Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru obţinerea hotărârii de Guvern privind cele trei defrişări. Vorbim aici de aproximativ 130 de hectare. Cea mai mare porţiune este în Jilţ Sud, dar avem şi două porţiuni mai mici în Roşia şi în Tismana”, a declarat Sorin Boza.

Noi documentaţii

Este un pas important pentru companie mai ales că nu s-a mai tăiat nimic de mai bine de cinci ani. În plus, oficialii producătorului de energie anunţă că vor pregăti documentaţia şi pentru alte suprafeţe ce urmează să fie defrişate: „După ani de zile, am deblocat această situaţie. Pregătim în continuare documentaţii pentru încă 130 de hectare pentru zona Roşia şi sperăm să o avem finalizată în maximum trei săptămâni, să ajungă pe masa Ministrului Pădurilor şi Apelor. Ne trebuie hotărâre de Guvern. Aştept introducerea pe ordinea de zi în şedinţa de săptămâna viitoare a acelor trei hotărâri de Guvern emise de Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru noi, iar după trei- patru săptămâni încă o hotărâre pentru suprafaţa de 130 de hectare de la Roşia”.

 Exproprieri în Pinoasa şi Roşiuţa

O altă problemă căreia îi caută rezolvare autorităţile împreună cu reprezentanţii CE Oltenia este cea privind exproprierile din Pinoasa şi Roşiuţa. Sorin Boza a explicat că discuţiile sunt avansate în acest sens. „Din momentul hotărârii de Guvern, în cel mult o săptămână sau două va începe acţiunea de defrişare. Este comandată în SEAP. O firmă agreată de Ministerul Pădurilor va face defrişarea şi valorificarea masei lemnoase. A fost un an în care am luptat pentru aceste defrişări. În ultimii cinci ani, nu s-a tăiat un metru de pădure. Suntem foarte avansaţi să obţinem exproprieri pentru Pinoasa şi Roşiuţa, să deblocăm această situaţie grea. Este cel mai mare succes pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru că îi va da o siguranţă de funcţionare pentru următorii ani”, a mai transmis directorul CE Oltenia.

 „Am avansat foarte mult”

Autorităţile pun la cap toate documentele necesare şi speră să fie gata până săptămâna viitoare, când vor să le ducă pe masa guvernanţilor. „Ne-am propus ca data de 14 august să fie data limită de finalizare a celor două proiecte de hotărâre de Guvern privind exproprierile de utilitate publică de la Pinoasa şi Roşiuţa. Am avansat foarte mult şi mă bucur. Le mulţumesc primarilor din cele trei comune care s-au implicat. Sperăm ca vineri să concluzionăm că lucrurile sunt aproape de final. Fărcăşeştiul a şi definitivat documentele şi va merge către Cadastru. Acestea vor fi înaintate Ministerului Energiei, după care vor merge la Ministerele Finanţelor şi Justiţiei, apoi vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 6,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: