UM Sadu, condusă de liderul de sindicat

Uzina Mecanică Sadu are un nou director. Este vorba de Constantin Tănăsoiu, liderul celui mai mare sindicat din unitate. Tănăsoiu conduce uzina de armament de circa o lună, asta după ce Ilie Lăudat, fostul director, şi-a depus demisia.

Ilie Lăudat a demisionat din funcţia de director general la UM Sadu la doar 6 luni de la preluarea mandatului. Numirea sa în fruntea uzinei de armament a fost pe o perioadă de un an, însă Lăudat spune că nu putea să mai rămână la cârmele unităţii. A explicat şi de ce. „Nu mai sunt director de la 1 iulie. Mi-am dat demisia, iar Consiliul de Administraţie mi-a aprobat-o. Am considerat că nu e bine ce e acolo şi am zis să nu stau până la sfârşitul anului. Am considerat că nu pot să fac mai mult decât atât şi cât am reuşit să fac nu era suficient pentru uzină. Nu am avut nicio acuză din partea nimănui, chiar am fost rugat să mai rămân. Totul e legat de buget, de venituri şi cheltuieli. Bugetul nu a fost aprobat nici până astăzi”, a declarat Ilie Lăudat.

După ce şi-a dat demisia, Ilie Lăudat a intrat în concediu de odihnă. Când va reîncepe munca, va reveni pe funcţia de şef Serviciu Securitatea Muncii, Protecţia Mediului, Situaţii de Urgenţă şi Structura de Securitate.

Constantin Tănăsoiu, şeful Secţiei Muniţie şi lider al Sindicatului Liber al Salariaţilor UM Sadu, a preluat şefia uzinei, fiind desemnat director general interimar pentru o perioadă de 3 luni. „Eu am propus Consiliului de Administraţie ca directorul de producţie, care pe timpul mandatului meu era directorul care mă înlocuia, să ia conducerea pe o perioadă scurtă de timp până ce administratorii ROMARM propun un director. Directorul de producţie, Dorin Motorga, n-a vrut să accepte. Directorul de producţie l-a propus pe liderul de sindicat”, a mai spus Lăudat.

Vizualizări: 2,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: