Boza este la Costineşti, la FOREN 2018

Complexul Energetic Oltenia este prezent şi anul acesta la Forumul Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est- FOREN 2018, eveniment ce se desfăşoară în perioada 10-14 iunie, la Costineşti. Tema evenimentului din acest an este: „Europa Centrala şi de Est în noua eră a tranziţiei energetice: provocări, oportunităţi de investiţii şi inovaţii tehnologice”.  

Una dintre cele cinci secţiuni de comunicări ştiinţifice este dedicată cărbunelui şi va avea mai multe teme de dezbatere. Preşedintele prezidiului la această sesiune de lucrări este directorul general al CE Oltenia, Sorinel Boza. CE Oltenia s-a înscris cu mai multe lucrări tehnice. „Lignitul-principala sursă de producere a energiei electrice în România”, „Implicaţii ale investiţiilor de reducere a emisiilor de SO2 şi NOx asupra sistemelor de automatizare a cazanului” sau „Ameninţarea creşterii preţului certificatelor de CO2 asupra producerii de energie electrică pe bază de cărbune din România în urma finalizării procesului legislativ de revizuire a Directivei EU-ETS- Consideraţii şi influenţe asupra asigurării securităţii energetice naţionale”, sunt doar câteva dintre temele propuse de CE Oltenia.

În cadrul Expo-FOREN 2018, standul alocat CE Oltenia prezintă o expoziţie de fotografie cu mesajul „Siguranţa în 4 anotimpuri”.

„CE Oltenia şi-a propus ca punctele de vedere susţinute în cadrul celui mai important şi reprezentativ eveniment pentru comunitatea energeticienilor din România să fie analizate de factorii de decizie din domeniul energetic, astfel încât cărbunele să aibă viitor, atât pentru stabilitatea economico-socială a zonei, cât şi pentru siguranţa întregului sistem energetic naţional”, au transmis reprezentanţii CE Oltenia.

FOREN este organizat de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, iar anul acesta se află la cea de-a XIV-a ediţie.

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: