Undă verde pentru exproprierile de la Cariera Roşia

Guvernul a adoptat în sfârşit hotărârea care permite exproprieri pentru cauză de utilitate publică în vederea extinderii Carierei Roşia de Jiu. Cariera este aproape blocată, neavând front de lucru, ceea ce i-a înjumătăţit producţia în ultimii ani.

„Din păcate, în ultimii ani a extras circa 3 milioane tone pe an din cauza lipsei fronturilor de lucru, urmând ca în acest an să fie oprite mai multe utilaje de mare capacitate din această cauză”, avertiza acum câteva zile Sindicatul Liber de la Cariera Roşia. După realizarea exproprierilor, capacitatea carierei ar putea creşte la 8 milioane de tone pe an.

Potrivit hotărârii de guvern, expropriator este statul român, reprezentat de Ministerul Energiei, prin Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Ca anexă la hotărâre este lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza comunei Fărcăşeşti din judeţul Gorj, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.

Suma totală a despăgubirilor este de 7.845.307,02 lei. Cea mai mare parte din bani va ajunge la Consiliul Local Fărcăşeşti, care deţine o mare parte din suprafaţa expropriată. Pe lista de expropriaţi sunt şi membri ai familiei deputatului PNL Dan Vîlceanu, acuzaţi în numeroase rânduri de liderii de sindicat că au blocat excavatoarele.

Vizualizări: 1,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: