Boza îi scrie premierului Grindeanu. Ce îi cere!

CE Oltenia are probleme în ceea ce privește transportul cărbunelui pe calea ferată, de la cariere la termocentrale. Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, le-a comunicat sindicaliștilor din companie că va face un memoriu la premierul României pe această temă.

CE Oltenia trece printr-o situație dificilă în această perioadă, în ideea în care este nevoie de cărbune în termocentrale, iar personalul care a rămas după concedierile colective abia face față pentru asigurarea materiei prime în termocentrale. CEO are probleme și în ceea ce privește exproprierile, astfel de situații fiind întâlnite mai ales la cariera Roșia și Tismana, care alimentează cu cărbune cea mai profitabilă termocentrală a CE Oltenia, Termo Rovinari. Pe lângă aceste probleme, societatea mai întâmpină greutăți și în ceea ce privește transportul cărbunelui pe calea ferată.

Managerul CE Oltenia a vorbit despre aceste probleme cu liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME), cu care a avut marți, 16 mai, o întâlnire informală. „Avem probleme cu transportul cărbunelui pe calea ferată. A spus domnul Boza că o să facă un memoriu miercuri către primul ministru. Faptul că e vorba de siguranța națională, să ia măsuri cu directorul de la Infrastructură, de la Transporturi Marfă de la CFR, să fim în parametrii normali. Dânsul ne-a spus că sunt probleme cu transportul, nu doar la Jilț. De exemplu, ne-a spus că luni a avut restricție între orele 10.30 și 12.00 la nu știu ce kilometru. Altă problemă, nu au avut disponibile vagoane goale, luni, pentru cele 22 de navete, doar pentru 17”, a declarat Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud. 

Vizualizări: 3,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: