Protest la Finanțe. Angajații ANAF, supărați din cauza salariilor 

Finanțiștii gorjeni nu au desfășurat, luni, nicio activitate. Nu au încasat niciun ban și au ieșit pe scările instituției, fiind nemulțumiți de legea salarizării. Angajații ANAF susțin că, odată intrată în vigoare, legea le va reduce considerabil din venituri. În plus, salariații Finanțelor se plâng că muncesc în condiții vitrege. Nu de puține ori s-a întâmplat să aducă bani de-acasă pentru reparația unor calculatoare, imprimante ori să cumpere hârtie.

Zeci de angajați ai ANAF au protestat luni la Târgu Jiu. „Volumul de muncă este din ce în ce mai mare de la an la an. Pe un fond de lipsă de hârtie, nu avem femeie de serviciu, sunt totuși bani pentru salarizare. Este momentul ca finanțiștii să-și spună punctul de vedere. Factorii de decizie trebuie să realizeze că fără noi nu se poate face colectarea și fără noi nu se pot plăti salariile pentru celelalte categorii sociale”, a declarat Răzvan Petcu, liderul sindicatului Finanțe Gorj. În plus, salariile diferă pentru aceeași categorie de angajați cu aceeași vechime în domeniu. „Există inechități între diversele categorii de bugetari. Noi, salariații ANAF, suntem nedreptățiți pentru că, la centru, grilele sunt diferite față de cele din teritoriu. Nu negăm importanța și complexitatea muncii de la centru, însă la noi sunt discrepanțe foarte mari”, a explicat Emilia Săbiescu, angajat al AJFP Gorj.

Condiții vitrege la ANAF?

Finanțiștii se plâng că salariile le vor fi afectate serios de legea salarizării pe care o pregătesc guvernanții. Lefurile ar urma să scadă considerabil în urma aplicării acestei legi. În plus, angajații de la Finanțe spun că muncesc în condiții grele. S-a întâmplat că contribuie cu bani din buzunar pentru a-și ușura munca. „Nu avem hârtie, tonnere pentru imprimantă. Punem bani din buzunar să reparăm calculatoare și să cumpărăm hârtie. Salariile noastre vor suporta o scădere semnificativă, fapt care contravine regulilor de drept în sensul că sunt drepturi câștigate. Vom intenta procese în instanță pentru că nu vom rezista așa”, ne-a mărturisit și Dumitru Iacobescu, angajat în cadrul Agenției Județene de Administrare a Finanțelor Publice (AJFP) Gorj.

Cei care au vrut să-și achite taxele au făcut cale-ntoarsă. „În țara noastră, peste tot pe unde mergi, aștepți. Nu avem ce face. Banii nu ajung, iar fiecare om are dreptul să-și caute dreptatea. Oricum și la coadă stăm mai bine de o zi și nu apucăm să plătim taxele. Mă voi întoarce și mâine”, ne-a spus un contribuabil care voia să-și achite impozitul.

Galerie foto





Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: