Boza promite noi creșteri salariale

“Am început un proces de creștere a salariilor și vom continua și anul acesta!” Este declarația care ar trebui să le dea speranțe minerilor și energeticienilor din județul Gorj, care așteaptă să primească salarii mai mari în urma negocierilor privind noul Contract Colectiv de Muncă. Managerul Sorin Boza a dat de înțeles că vor fi adăugați bani la salariile celor peste 13 mii de angajați ai companiei.

De la începutul lunii viitoare, sindicatele și administrația companiei se vor pune la aceeași masă și vor începe discuțiile pe marginea noului Contract Colectiv de Muncă. Cert este că toate sindicatele își doresc salarii mai mari pentru oamenii pe care îi reprezintă.

Pentru prima dată, Sorin Boza, managerul CEO, dă de înțeles că salariile vor crește cu siguranță din acest an.

Boza s-a ferit să avanseze vreo cifră, dar a întărit ideea că angajații vor avea de câștigat după negocierile pentru noul contract de muncă. „Nu vreau să spun că vor fi, cât vor fi și cât va fi. Vreau să vă spun că am început un proces de rezolvare a salariaților încă de acum trei ani de zile. A fost un proces liniar. Încercăm să continuăm acest proces și anul acesta și cred că am spus tot. Am început un proces de reabilitare, de creștere a salariilor, iar anul acesta vom încerca să continuăm acest proces. Este normal. S-au pierdut bani de-a lungul anilor. Am reușit în trei ani să punem la fondul de salarii peste 230 de milioane de lei față de acum trei ani. Vom face bugetul, iar la sfârșitul acestei luni, oficial, vom demara negocierile Contractului Colectiv de Muncă conform legii”, a explicat Sorin Boza, la Tele3.

Vizualizări: 4,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: