Boza reacționează la explicațiile ministrului: Cum să pui în cârca mea?

Sorin Boza a reacționat după ce ministrul Economiei a anunțat că motivul pentru care l-a schimbat din funcție a fost managementul defectuos care a dus, potrivit unui raport al Corpului de Control, la prejudicii în valoare de 600 de milioane de lei. Recent demis din fruntea Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza a transmis că “se vede din avion că este nu o decizie de business”.

Daniel Burlan a fost desemnat luni să conducă interimar Directoratul companiei energetice, în timp ce Sorin Boza a rămas simplu membru. Decizia luată de Consiliul de Supraveghere la finalul unei ședințe de câteva ore l-a revoltat pe Sorin Boza mai ales că i-au fost reproșate prejudicii aduse companiei.

„Eu cred că ar fi mult mai corect să spunem adevărul și să nu încercăm să găsim explicații pentru o decizie ce se vede din avion că este nu o decizie de business. Pomenește domnul ministru, iarăși, de celebrul raport al corpului de control. Un raport care a fost efectuat așa cum bine știm toți și chiar nu vreau să pomenesc de el, pentru că acțiunea în justiție, pe care domnul șef al corpului de control o are, este în plină derulare. Încă de acum 2 ani, toate organismele de control ale statului au controlat acțiunile din acest raport și nu au constatat niciun prejudiciu. Atunci, cum vorbim de prejudiciu?! S-au schimbat 3 comitete de supraveghere, în ultimii doi ani, și fiecare din aceste comitete au analizat acest raport neidentificând nicio problemă. De asemenea, acționarii au avut la dispoziție, în ultimii doi ani, acest raport și nu au luat nicio măsură”, a fost reacția lui Sorin Boza.

Ministrul Economiei a explicat motivele care au stat la baza schimbării lui Boza. Pe lângă neregulile descoperite de Corpul de Control, a invocat și desemnarea lui Sorin Boza în fruntea Directoratului, modul de selectare fiind ilegal. „În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor Directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic. Că nu a fost selectat un director general, ci a fost selectat un Directorat şi, din rândul Directoratului, ales de către CS un director general, care nu a fost ales din lista scurtă, ci din afara listei scurte. Aceasta referitor la domnul Sorin Boza. Toate acestea coroborate, CS probabil a tras concluzia că este mai bine să-l schimbe”, a fost anunțul ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Boza: E ușor să arunci cu noroi!

În replică, Boza a declarat că nu înțelege de ce este acuzat de prejudicii care au fost produse companiei cu mult înainte să preia el frâiele companiei. „Cum să pui în cârca mea acțiunea de transfer de activitate de la CEO la Govora decisă acum 7 ani de acționari? Cum să pui în cârca mea acțiunea de schimb de terenuri, făcută acum 8 ani, printr-o decizie a directoratului de la acea vreme? Cum să pui în cârca mea o acțiune de achiziție când, procedural, directorul general nu este implicat în acest proces, ci este atributul unei comisii legal constituite ce derulează procesul din momentul primirii cererii până în momentul recepției produsului sau a serviciului comandat? Cum să pui în spatele meu acțiunea de cumpărare a certificatelor de CO2 când acestea s-au luat de pe bursă ETS, nu de la vreun intermediar, și are în spate câteva decizii ale întreg directoratului nu vreo decizie a unei singure persoane? E ușor să arunci cu noroi în niște oameni ce și-au făcut datoria”, a mai spus Sorin Boza.

Vizualizări: 4,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: