Braconaj în Parcul Naţional „Defileul Jiului”

Poliţiştii gorjeni fac cercetări într-un caz de braconaj, după ce au fost anunţaţi de existenţa cadavrelor unui cerb şi a două căprioare în Parcul Naţional Defileul Jiului. Un bărbat a sunat la 112 şi i-a anunţat, miercuri, pe poliţişti că a descoperit cadavrele respective, bănuiala sa fiind că animalele au fost braconate pentru a le fi luate capetele pe post de trofee.

Conform unui comunicat de presă de ieri al IPJ Gorj, cele trei cadavre au fost descoperite la circa 1 km de un conac existent în zona Meri de pe Defileul Jiului. „În urma cercetării la faţa locului, s-a constatat existenţa în zona respectivă a cadavrului unui cerb în stare de putrefacţie, decapitat, precum şi alte două cadavre de ciută aflate în stare avansată de putrefacţie, fiind identificate scheletele acestora. Cele trei cadavre erau dispuse pe o suprafaţă de 300 - 500 mp, fără a fi descoperite pe corpul acestora laţuri sau alte dispozitive de prindere”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Gorj.

Poliţiştii au mers la locul respectiv însoţiţi de reprezentanţi ai Asociaţiei de Vânătoare „Gorunul”şi Parcului Naţional Defileul Jiului, membrii asociaţiei de vânătoare descoperind mai multe laţuri la distanţe de circa 100 de metri de cadavrele animalelor moarte, conform unor surse judiciare. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj pentru a identifica persoana care ar fi putut să comită faptele respective.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: