Braconier mort cu porcul înjunghiat în braţe

Mare bătălie trebuie să se fi dus între un pensionar din Hirişeşti-Novaci şi un porc mistreţ ce trăia în pădurea de la marginea satului amintit, ieri dimineaţă şi omul şi animalul fiind găsiţi fără suflare. Bărbatul se afla peste animalul pe care, teoretic, ar fi trebuit să-l ducă la el acasă şi să-l facă friptură, numai că lupta cu acesta le-a fost fatală la amândoi.

Gheorghe Belu, de 64 de ani, locuia singur într-o casă de la marginea satului amintit şi, în lipsa altor preocupări, mergea destul de des în pădure pentru a mai vâna (bracona) câte un animal pe care să-l pună pe masă. De miercuri încoace însă vecinii săi nu l-au mai văzut pe bătătură şi ieri şi-au făcut griji pentru el, fiind convinşi că i s-a întâmplat ceva rău. Se pregăteau să anunţe Poliţia despre dispariţia lui în momentul în care în sat a venit unul dintre localnicii plecaţi în pădure să-l caute şi care l-a găsit fără suflare. „De vreo 3-4 zile nu mai era pe acasă, nu mai dădea nici un semn de viaţă. Eu le-am spus unor vecini că plec după el să-l caut prin pădure că nu se poate să fi dispărut aşa, pur şi simplu. Am venit aici şi prima dată am văzut hainele pe care le lăsase pe un lemn. Sunt multe lemne căzute de iarna trecută şi aici mai sunt culcuşuri de porci mistreţi. Am mai mers câţiva metri şi l-am văzut pe el. Era căzut peste un mistreţ şi niciunul dintre ei nu mai mişca. Nu m-am apropiat mai mult că mi s-a făcut frică. M-am dus în sat să anunţ vecinii şi Poliţia”, a spus Marian Catrinoiu.

Plin de vânătăi, ca după o luptă

Criminaliştii chemaţi la faţa locului au fost nevoiţi să meargă pe jos, prin nămol, pentru a ajunge la cadavrul pensionarului. Aici anchetatorii au descoperit şi o secure pe care bărbatul o adusese cu el pentru a se lupta cu porcul. Animalul avea şi el un cuţit înfipt în gât, cuţit care prima dată nu se vedea întrucât bărbatul era căzut peste porcul mort şi acoperea „arma crimei”. „Se vede cuţitul înfipt în porc, probabil de când a vrut să-l taie. Ori a făcut infarct ori s-a luptat cu el prea mult şi l-a lovit animalul, nu ne dăm seama”, a spus unul dintre localnicii veniţi la faţa locului.

Bărbatul mort avea corpul plin de vânătăi, semn că se luptase cu mistreţul înainte ca amândoi să îşi piardă viaţa. Belu era cunoscut în zonă pentru pasiunea sa de a bracona, numai ieri paznicii de vânătoare descoperind alte cinci capcane puse în pădure pentru a fi prinse animale sălbatice cu ajutorul lor. „Cinci capcane au mai fost descoperite aici şi periodic facem astfel de descoperiri. Din spusele vecinilor cel decedat se ocupa cu aşa ceva, cu punerea de laţuri pentru a prinde animale sălbatice. Acum natura s-a răzbunat şi asta poate fi o lecţiei pentru alte persoane care braconează şi nu lasă animalele în pace”, a pus şeful fondului de vânătoare „Gorun”,Ion Coşleba, unde a fost făcută macabra descoperire.

Medicii legişti vor stabili azi care sunt cauzele exacte ale decesului, ei urmând să facă în cursul zilei necropsia cadavrului găsit în pădure. Localnicii se vor pregăti şi ei să ajute la înmormântarea bărbatului, în lipsa unor rude neavând cine să se ocupe de înhumarea sa.

Vizualizări: 7,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: