Brăduţi şi cadouri pentru copiii familiilor nevoiaşe din Târgu Jiu

Peste 4000 de familii cu venituri reduse primesc în această perioadă pachete cu alimente din partea Primăriei Târgu Jiu. Acestora li se adaugă alte 60 de familii cu mulţi copii pentru care municipalitatea a pregătit brăduţi gata împodobiţi şi coşuri cu produse tradiţionale. Primul brăduţ a ajuns ieri dimineaţă la o familie cu 11 copii.

Primăria Târgu Jiu a început distribuirea pachetelor cu alimente familiilor nevoiaşe. Peste 4000 de familii cu venituri reduse au solicitat municipalităţii pachete cu alimente pentru sărbători. Valoarea unui pachet este de 50 de lei şi conţine: carne tocată, pulpe de pui, cârnaţi şi cozonac. Primii care au primit alimente tradiţionale au fost beneficiarii de hrană de la Cantina de Ajutor Social. Oamenii spun că pachetele sunt binevenite întrucât nu aveau ce pune pe masa în ziua de Crăciun. Toate persoanele defavorizate (beneficiari ai ajutorului social, asistaţi ai Cantinei de Ajutor Social, pensionari cu venituri reduse, tineri proveniti din instituţiile de ocrotire socială, nevăzători şi alte persoane fără venituri) vor intra in posesia pachetelor cu alimente până vineri.

Brăduţi pentru copiii nevoiaşi

Un număr de 60 de familii vor primi câte un brăduţ împodobit şi câte un coş cu alimente în cadrul acţiunii “Un brăduţ pentru fiecare”, acţiune ce a demarat începând de ieri. Valoarea unui coş cu alimente se ridică la suma de 200 de lei.  “Primăria Târgu-Jiu are în desfăşurare o serie de acţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Am început acţiunea “Un brăduţ pentru fiecare familie”. Au fost identificate 60 de familii care au nevoie de sprijin din partea primăriei şi au fost făcute cele 60 de pachete, care sunt destul de consistente pentru că şi familiile sunt puţin mai numeroase. Deci, pe lângă brăduţul tradiţional, mai sunt pachete care conţin produse alimentare: cârnaţi, tobă, caltaboş şi alte produse specifice Crăciunului. Bineînţeles, am adus şi dulciuri pentru copiii care le aşteaptă cu nerăbdare. Ne bucurăm că putem să oferim aceste ajutoare familiilor care au mare nevoie de sprijinul nostru şi că putem să le aducem o bucurie şi o masă îmbelşugată, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou”, a explicat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu. Primii care s-au bucurat de brăduţ au fost cei 11 copii ai familiei Azoiţei. “Le mulţumim celor de la Primărie. Este un dar frumos şi binevenit. Am 11 copii şi ne descurcăm şi mai bine şi mai rău”, a precizat Daniela Azoiţei în vârstă de 40 de ani.  

SURPRIZE

În Ajun, Mos Crăciun va veni costumat la copiii adăpostiţi la Casa Iris. Aceştia vor primi dulciuri, jucării şi hăinuţe. În zilele de Crăciun, persoanele găzduite la Casa Iris vor beneficia de mese cu produse tradiţionale: aperitiv, sarmăluţe cu piftii, friptură, dulciuri, suc şi apă minerală.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: