Brătescu a pierdut procesul cu CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a câştigat procesul cu Vasile Brătescu, omul care a blocat timp de mai multe zile Cariera Jilţ, pentru că banda de transport cărbune trecea peste terenul lui. Judecătorii nu au ţinut cont de dreptul de proprietate al omului, care cere despăgubiri însemnate companiei. În schimb, ar putea fi obligat să suporte pierderile de multe miliarde de lei vechi pe care le-a avut cariera Jilţ în zilele în care a fost nevoită să suspende activitate.

Tribunalul Gorj a respins ca nefondat recursul promovat de Vasile Brădescu în litigiul ce avea ca obiect ordonanţa preşedinţială solicitată de CE Oltenia. Omul este obligat de instanţă să lase utilajele de la Jilţ să lucreze, chiar dacă îi afectează proprietatea. Decizia Tribunalului Gorj este irevocabilă.

Vasile Brătescu a cerut în schimbul terenului patru locuri de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia, dintre care două de inginer, peste 55 de mii de euro, dar şi câte două tone de cărbune anual. Pentru că nu a primit ce a cerut, în vară a decis să blocheze activitatea Carierei Jilţ Nord. Vasile Brătescu nu s-a ales însă cu bani, ci cu dosar penal. Mai mult, va fi bun de plată, după cum a anunţat CE Oltenia într-un comunicat: „Prin soluţia pronunţată, instanţa de recurs a menţinut soluţia Judecătoriei Motru prin care dl. Brătescu Vasile a fost obligat sa permită accesul si trecerea benzilor transportoare de cărbune si steril, precum si transportul feroviar pe linia de cale ferata industriala de pe terenul situat in satul Bradet, com. Matasari, Jud.Gorj. Decizia Tribunalului Gorj este irevocabila, constituind astfel un precedent pentru situaţii similare. CE Oltenia va analiza consecinţele blocării accesului pe perioada 18.09.2012 – 03.10.2012, pentru a acţiona pe cale de consecinţă”.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: