Brexit: nu puteți avea o afacere mai bună în afara UE

„Mesajul nostru este clar: noi negociem mai întâi divorțul, apoi vorbim despre viitorul Tratat; Trebuie să punem capăt nesiguranței în care trăiesc cetățenii în cauză. În cele din urmă, problema Irlandei de Nord este importantă”, a declarat Manfred Weber, deputat european, președintele Grupului PPE în Parlamentul European, în cadrul dezbaterii privind Brexit în Parlamentul European de astăzi. „Vrem ca Marea Britanie să rămână partener și prieten, dar negocierile vor fi dure".

„Mă tem că Londra vrea să ia punctele pozitive de a fi membru al Uniunii Europene și să lase pe de o parte pe cele negative. Acest lucru nu va funcționa. Dar ce înseamnă să părăsiți Uniunea Europeană? ", A întrebat el. „Aceasta înseamnă că o țară care a decis să părăsească Uniunea Europeană nu poate avea o înțelegere mai bună decât un stat membru al Uniunii Europene. În ceea ce privește securitatea, nu puteți face parte din Europol și nu beneficiați de sistemul de informații Schengen. În ceea ce privește cercetarea, nu puteți participa la programe de cooperare între universități finanțate de UE. Cu privire la comerț, nu puteți beneficia de piața unică. Crăciunul nu se va întâmpla.

„Pentru prietenii noștri irlandezi și spanioli, vreau să spun: nu sunteți singuri. Veți beneficia de faptul că UE27 se va lipi împreună ca o familie europeană care vă va ajuta să vă ocupați de Londra. Suntem gata, putem începe negocierile. Sper că după vot putem spune că suntem uniți", a conchis Manfred Weber. (Bruxelles, 5.04.2017)

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: