Brusturele vindecă spondiloza cervicală

Brusturele, una dintre plantele cele mai răspândite, are proprietăţi deosebite care nu sunt totdeauna cunoscute. Este vorba de o uimitoare capacitate de vindecare, are puterea de a curăţa rapid şi eficient toxinele din organism datorită proprietăţilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.

Brusturele este cunoscut popular ca şi captalan sau lipan, care creşte din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, este considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. Pe lângă proprietăţile sale curative de necontestat, rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, întrucât până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Cel mai important însă dintre beneficiile acestei plante pentru sănătate este puterea sa de vindecare totală a spondilozei cervicale.

Iată cum se prepară cel mai eficient tratament pentru spondiloză, pe bază de brusture:

Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal, până când se impregnează bine. Se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă.  Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa. Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând.

Acest tratament este recomandat şi pentru discopatia lombară şi pentru reumatism.

Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea brusturele este util în alungarea unei game variate de dureri ca: reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută.

Se pune la fiert o cană cu apă. După ce apa a fiert se adaugă 2 linguri de rădăcină de brusture mărunţită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, iar apoi se îmbibă un tampon din tifon în această soluţie şi se aplică pe locul dureros. La fel de eficient este şi dacă foloseşti comprese cu frunze de brusture, spălate şi mărunţite în prealabil.

Vizualizări: 16,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: