Bucloiu, încă o condamnare

Ion Bucloiu, văr cu faimosul țepar Constantin Bucloiu, cel care în urmă cu ani de zile îi speriase pe patroni cu cecurile false pe care le folosea la achiziționarea unor mărfuri scumpe, a mai primit acum o pedeapsă cu executare într-un nou dosar de șantaj în care a fost trimis în judecată. Magistrații din Tg Cărbunești sunt cei care au dat acum sentința, una care este cu executare, dar care nu îl trimite însă pe individ după gratii întrucât el ar fi executat deja pedeapsa atunci când a fost în arest preventiv.

„Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 1 an şi 2 luni închisoare stabilită prin s.p. nr. 41/21.01.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Cărbuneşti şi repune în individualitatea lor cele patru pedepse a câte 1 an şi 2 luni închisoare, precum şi pedepsele de 6 luni închisoare şi 1 an închisoare. În baza art. 36 C.pen. (L 15/1968) contopeşte pedepsele astfel descontopite şi aplicate prin s.p. nr. 268/20.06.2013, pronunţată de Judecătoria Tg-Cărbuneşti în dosarul nr. 1087/317/2013, cu pedeapsa aplicată prin nr. 441/07.10.2013 a Judecătoriei Tg-Cărbuneşti, pronunţată în dosarul nr. 1648/317/2013, în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare. Constată că inculpatul Bucloiu Ion a executat în întregime pedeapsa de la 15.02.2013 – 14.04.2014. Admite în parte acţiunea civilă formulată de persoana vătămată Vătuiu Ion şi obligă inculpatul Bucloiu Ion la 1000 lei daune morale către aceasta”, a stabilit instanța.

Ion Vătuiu este unul dintre pădurarii care au depus plângere împotriva lui Bucloiu, pe care îl acuză că a inventat reclamații la adresa sa doar pentru a-l șantaja ulterior. În interceptările procurorilor, Bucloiu și recunoaște, de altfel, că pădurarul putea să fie mai „omenos” și să se „înțeleagă” cu el pentru a nu se ajunge la lucruri mai grave. „La insistenţele părţii vătămate de a-şi retrage plângerea şi a sta de vorbă pentru a se înţelege cu P. sau D. (poreclit M.), Bucloiu menţionează „…bă..ştii cum sunt eu ? Le demonstrez că pot să fiu şi om pot să fiu şi măgar” . “Va. ..e-n felul următor, mi-e scârbă, că au avut la îndemână calea bună, dacă fug de ea îi treaba lor”. În continuare Bucloiu Ion arată „Doar atâta putea să zică, bă Ionică., hai bă ne întâlnim, uite, tu, tu cam pleci de acasă! Hai ne-ntâlnim la Cărbuneşti sau la Tg-Jiu sau dacă nu la Ţicleni, în Gorju ăsta unde vrea p..a ta, mă bem o cafea, bem un suc şi stăm de vorbă ca oamenii, nu…”, spunea Bucloiu la telefon.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: