Scandal între constructorii noii centuri ocolitoare a municipiului!

Un scandal iscat din senin a blocat ieri lucrările pe șantierul noii șosele de centură a orașului Târgu Jiu. Muncitorii care se apucaseră de treabă s-au trezit în fața lor cu camioane și bodyguarzi aduși de la București, conflictul fiind aplanat la timp de jandarmii chemați în zonă.

Scandalul s-a produs ieri dimineață în jurul orei 9.00, când muncitori de la C&I Euroconstruct  au venit în frunte cu patronul lor Ion Udangiu pentru a bloca accesul muncitorilor de la firma care deja lucra pe zona de vest a drumului de centură, operațiunea acestora reușind din prima. Două camioane au blocat cu ușurință accesul celor care munceau deja, iar patru agenți de pază extrem de musculoși au reușit să îi convingă repede pe muncitori să se oprească din lucru. Șefilor de la firma care executa corect lucrările nu le-a venit să creadă că așa ceva e posibil, reprezentantul italian al firmei Collini Lavori SpA solicitând sprijinul jandarmilor pentru a preveni o escaladare a scandalului. „Nu a fost prea greu să ne oprească. Au venit cu bodyguarzii, ne-au spus să plecăm de pe șantier și normal că ne-am oprit. Nu știm noi cine sunt și ce au cu noi. Au venit șefii și acum discută”, a spus unul dintre muncitori.

Un șef al acestuia, Virgil Ianoș, era complet bulversat de cele întâmplate, mai ales că treaba mergea bine pe șantier, unul dintre puținele pe care se mai lucrează. „Domnii au blocat drumul pe care lucrăm noi și nu știm pe ce considerente. Cei de la Euroconstruct au venit cu bodyguarzi, deși noi suntem aici cei care executăm lucrarea. Avem predare de amplasament, am lucrat până acum și, așa cum se poate vedea, ritmul lucrărilor e unul bun, nu știu de ce au venit aici”, a spus inginerul respectiv, un altul fiind convins că cei de la concurență căutau scandalul pentru că nu au cu ce să lucreze. „Ei nu au cu ce să lucreze, nu au materii prime ca la noi și asta se și vede în ritmul lucrărilor. Poate vor să caute niște daune ceva, nu ar fi de mirare. Noi ne facem treaba și ne-o facem bine. Nu vedeți că la ei sunt mai mulți bodyguarzi decât camioane”, a spus acesta.

Udangiu tace

Patronul de la Euroconstruct, Ion Udangiu, a discutat minute în șir cu Ion Tudor, șeful de la Drumurile Naționale Gorj, la final el refuzând să spună de ce a venit cu bodyguarzi de la București pentru a-i da afară pe muncitorii care lucrau la noua centură. El a menționat doar că toate problemele se vor rezolva, evitând să facă alte comentarii, inclusiv să lămurească informațiile cu privire la intrarea firmei sale în faliment. Patronul a fost însă convins de Tudor să își ia cele două camioane și pe cei patru bodyguarzi și să îi lase pe ceilalți muncitori să își facă treaba, retragerea „invadatorilor” făcându-se după ce Udangiu a dat jandarmilor datele personale solicitate de aceștia pentru o mai ușoară identificare.

Ion Tudor a menționat și el că cei de la Euroconstruct nu aveau ce să caute pe porțiunea respectivă de șantier, el sperând ca de acum încolo lucrările să continue într-un ritm și mai alert și muncitorii să nu mai fie opriți fără un motiv temeinic. Drumul de centură ar trebui să fie gata în cursul anului viitor, astfel încât la viitoarele alegeri parlamentare panglica inaugurală să poată fi tăiată de către politicienii aflați atunci în campanie. Investiția costă peste 75 de milioane de lei, iar cea mai mare parte din sumă provine din fonduri europene, cheltuirea acestora fiind atent monitorizată de organismele europene.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: