Bucurescu, la Partidul Primarilor: Nu mai am nicio obligaţie în PSD!

Partidul Primarilor încinge spiritele în judeţul Gorj. Mai mulţi primari sunt atraşi de mirajul unei noi organizaţii care să aibă la bază oameni din administraţie şi nu politicieni. Sorin Bucurescu, primarul PSD din Slivileşti, a spus ieri că va fi al doilea membru al formaţiunii, dacă aceasta va lua fiinţă.

Rep.: Cum vedeţi proiectul acesta, un partid al primarilor?

Sorin Bucurescu: Nu este Partidul Primarilor, eu ştiu mult mai multe, denumirea nu este Partidul Primarilor, este Partidul Gorjenilor. Omul acesta de la Turceni, Ion Iordache, pe care eu l-am apreciat foarte mult, vrea să facă altceva, ne-a zis... mă hai să formăm un grup, o formaţiune, din oameni competenţi, primari, viceprimari, consilieri locali, adică oameni care ştiu ce au de făcut de la ultima uliţă până la guvern, că asta au făcut.

Rep.: Cine se ocupă de înfiinţarea acestui partid?

S.B.: Cu ideea a fost Iordache de la Turceni şi cu alţi doi oameni de valoare din judeţul Gorj, oameni cu scaun la cap, cu picioarele pe pământ. Au fost mulţi primari la discuţii, eu mă aşteptam ca mulţi să iasă cu pieptul sus şi să spună da, da, da. O să mai avem şi alte întâlniri în care o să discutăm şi o să vedem. Mergem înainte cum am stabilit sau nu mai mergem? De aproape două luni a apărut proiectul ăsta. Eu am spus că sunt al doilea care îl urmez imediat, pentru că eu nu am nimic de ascuns.

Rep.: Cum au văzut şefii PSD decizia dumneavoastră de a pleca din partid?

S.B.: Domnul Călinoiu, pentru care am avut aşa o obligaţie morală, nu mai candidează şi nu mai am nicio obligaţie. Nu are de ce să ia foc pentru că eu sunt printre primii care ştiu de anul trecut că nu va mai candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ori eu nu mai am nicio obligaţie la absolut nimeni din PSD. Eu sunt ca şi plecat dacă se concretizează această formaţiune şi nu mi-e frică sau ruşine să o spun.

Rep.: Care sunt obiectivele Partidului Gorjenilor?

S.B.: Oamenii ăştia vor să acapareze, să-şi facă formaţiune în fiecare localitate, să ia cât mai mulţi consilieri judeţeni pentru că, vedeţi, s-au schimbat puţin lucrurile şi în Consiliul Judeţean, se pune problema să sprijinim preşedintele consiliului, dar acesta trebuie să fie competent, să fie alături de localităţi. S-a făcut o strategie, o analiză, dar nu este nici simplu pentru că suntem la început, Sperăm la şapte consilieri judeţeni pentru a putea sprijini viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean. Noi am fost suficient de mulţi la discuţii. Pot să vă spun că sunt şi pesedişti consacraţi, dar nu numai, sunt şi penelişti şi sunt bineveniţi oamenii care vor să facă treabă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: