Bucurescu și Rămescu, război împotriva unui procuror. Motivul!

Procesul în care primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, și omul de afaceri Mihai Rămescu sunt rejudecați pentru infracțiuni de corupție se anunță unul tot mai interesant, deși nici măcar nu a început.

Aceștia au fost trimiși în judecată împreună cu Alexandra Loghin, șefa Urbanismului la Primăria Slivilești, și Maria Rămescu, soția omului de afaceri. Niciunul dintre inculpați nu este mulțumit de faptul că, de acum încolo, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu ar urma să fie reprezentat în instanță, pe parcursul procesului, de procurorul Laurențiu Grecu. În mod normal, la toate celelalte procese, Parchetul are un procuror care pledează cauza acuzării în fiecare dosar în parte, lucru care s-a întâmplat și în procesul lui Bucurescu-Rămescu până acum. În octombrie 2015, Judecătoria Târgu Jiu i-a achitat pe trei din cei patru inculpați, doar Loghin primind o condamnare cu suspendare. Sentința a fost contestată și anulată la Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu, acum procurorul de caz dorind să se prezinte direct în fața instanței pentru a indica probele care să ducă la condamnarea inculpaților.

 

Procurorul Grecu, contestat

Prezența lui Laurențiu Grecu în sala de judecată a fost contestată însă de către inculpați și avocații acestora, care s-au plâns în acest sens judecătorului de caz. Magistratul Sorin Pătrulescu a stabilit un termen pentru vineri ca să fie clarificată problema respectivă, asta deși el dorea ca situația să fie lămurită în 24 de ore. Avocații inculpaților au cerut un răgaz de câteva zile pentru că aveau programul zilelor următoare deja ocupat cu alte procese, ziua de vineri fiind una în care pot să pledeze din nou la Târgu Jiu pentru clienții lor.

Și Mihai Rămescu, dar și Sorin Bucurescu, au declarat că dacă Laurențiu Grecu va rămâne în continuare procuror de ședință în procesul lor vor începe să explice anumite interese pe care procurorul le-ar avea pentru a-i vedea pe aceștia condamnați la închisoare.

„O să spun tot”

Bucurescu a fost primul primar din țară plasat în arest la domiciliu în februarie 2014, după ce, anterior, Grecu reușise să obțină la instanță inclusiv arestarea sa preventivă, achitarea dispusă un an și jumătate mai târziu de către Judecătoria Târgu Jiu fiind una ce naște semne de întrebare. Edilul susține însă că are multe lucruri de declarat pentru a clarifica împrejurările în care a ajuns să fie inculpat în acest dosar. „Să ne întâlnim noi în sala de judecată și o să vedeți atunci dezvăluiri. O să spun tot la instanță pentru că nu mai am ce pierde de data aceasta. Atunci o să puteți afla cum am fost pus să fac un flagrant prin care să îl denunț pe domnul Rămescu, despre tehnica pe care a trebuit să o am cu mine și multe, multe altele. Până acum încă nu am început să vorbesc, dar cred că e vremea ca și eu și domnul Rămescu să spunem de fapt de ce tot suntem târâți în procesul acesta”, a declarat Bucurescu.

Și omul de afaceri Mihai Rămescu a menționat că are de făcut o serie de „dezvăluiri” prin care poate explica de ce e dorită condamnarea sa. Până și Alexandra Loghin susține că procurorul de caz i-ar fi cerut să formuleze un denunț care să ducă ulterior la arestarea lui Sorin Bucurescu, ea refuzând un astfel de demers pe motiv că nu avea motive să își toarne șeful.

În acest dosar omul de afaceri Mihai Rămescu e acuzat că ar fi încasat ilegal de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia peste 668.000 de lei drept despăgubiri pentru o proprietate pe care o avea la Slivilești.

Vizualizări: 5,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: