Organizație anticorupție din Gorj, desființată de instanță. Șeful ei, la pușcărie!

Încă un verdict al instanței în dosarul care îl vizează pe Dumitru Lăpădat, președinte al unei organizații care cu ani în urmă a pretins că luptă împotriva abuzurilor și a corupției, în realitate organizația fiind doar un paravan prin care acesta îi înșela pe naivi.

Bărbatul le promitea tuturor celor dispuși să plătească diverse sume de bani sprijin în câștigarea unor procese, clienții săi având necazuri în special cu retrocedarea unor terenuri. Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat odată pe Lăpădat, dar verdictul nu a fost validat la Craiova, Curtea de Apel dispunând rejudecarea dosarului. Așa se face că deși ancheta a fost făcută în 2012, la aproape cinci ani de când Lăpădat a ajuns în spatele gratiilor pentru prima dată, de abia acum este pronunțat un verdict care are șanse să rămână definitiv. Între timp, pe numele inculpatului au mai fost deschise și alte dosare similare, care s-au lăsat inclusiv cu condamnări finale, condamnări de care acum judecătorii au ținut cont în pronunțarea sentinței.

„(…) contopește pedepsele repuse in individualitatea lor cu pedepsele stabilite prin prezenta sentința în pedeapsa cea mai grea, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 5 ani închisoare (…). Deduce perioada executată de la data de 7.09.2012 la 4.07.2013 si de la 03.02.2016 le zi”, a hotărât Judecătoria Târgu Jiu.

Bun de plată

Magistrații l-au obligat Lăpădat să îi despăgubească pe fiecare din cei pe care i-a păcălit cu sumele încasate pe nedrept de la aceștia. Lista e formată din zeci de persoane, în unele cazuri cei înșelați decedând, reprezentarea lor în proces făcând-o moștenitorii. Sumele variază de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. Sentința instanței nu omite nici situația organizației anticorupție pe care Lăpădat a folosit-o pentru a-i păcăli pe gorjeni, în urmă cu câțiva ani el folosind organizația respectivă inclusiv pentru a monitoriza corectitudinea alegerilor desfășurate la nivelul județului. „Condamnă pe inculpata Asociaţia ,,Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România, la pedeapsa de amenzii de 30.000 lei. (...) aplică inculpatei Asociaţia «Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România», cu sediul în comuna Săcelu, sat Blahniţa de Sus, jud.Gorj, pedeapsa complementară a dizolvării”, au hotărât judecătorii, verdictul nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 4,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: