Cunoscută afaceristă din Târgu Jiu, în așteptarea sentinței judecătorilor

O anchetă extrem de discretă derulată de procurorii gorjeni în cursul anului trecut a dus la inculparea și trimiterea în judecată a uneia dintre cele mai cunoscute femei de municipiul Târgu Jiu. Ecaterina Zorzetti, patroana de la Bijuteria Katy, a încercat să fenteze statul în cursul anilor 2014 și 2014 prin eludarea platei unor taxe către buget și așa s-a trezit anchetată și trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Bijuteria pe care aceasta o patronează de ani buni are calitatea de „făptuitor” în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj, dar faptele pentru care este judecată Zorzetti au fost generate de activitatea restaurantului pe care femeia de afaceri îl are.

În fața judecătorului Dumitru Bocșan, patroana de la „Katy” a pledat vinovată, ea achitând inclusiv prejudiciul de peste 30.000 de lei care îi era imputat de către anchetatori. Cercetările au scos la iveală că în actele contabile ale firmei, petrecerile organizate cu diverse ocazii erau înregistrate doar în ceea ce privește închirierea localului. Porțiile consumate de clienți, în cuantum de peste 100.000 de lei, nu mai erau înregistrate în contabilitate, lucru descoperit inițial de inspectorii de la Fisc.

Ecaterina Zorzetti a menționat în fața instanței că regretă faptele, procurorul de caz solicitând însă condamnarea acesteia, verdictul rămânând în pronunțare. Decizia instanței nu va fi una definitivă, putând fi contestată ulterior la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 3,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: