Au ras o pădure „din greşeală”! Verdict final pentru pădurarii neatenți

Decizie definitivă a judecătorilor în cazul angajaților de la Ocolul Silvic Tismana care în urmă cu patru ani le-au permis unor muncitori să defrișeze o pădure întreagă „din greșeală”. Curtea de Apel Craiova a schimbat radical pedepsele aplicate inculpaților, aceștia primind la Târgu Jiu, anul trecut, amenzi, unul singur având o pedeapsă de un an cu suspendare.

Magistrații din Bănie au găsit suficiente dovezi la dosar pentru a pronunța împotriva pădurarului Constantin Vrâncuți mai multe condamnări, pe care, în cele din urmă, le-au contopit într-una singură, acesta fiind găsit vinovat inclusiv pentru falsificarea documentelor prin care încerca să ascundă prostia pe care o făcuse. „(…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Vrâncuţi Constantin, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Vrâncuţi Constantin, pe durata termenului de încercare de 5 ani”, a dispus instanța. Magistrații au decis ca cel care a fost șef de district în zona Bistrița să fie permanent la dispoziția organelor judiciare în perioada celor cinci ani.

Pedepse diferite de cea de la Judecătoria Târgu Jiu au primit și ceilalți doi inculpați din dosar. Pădurarul Eugen Bubulete fusese sancționat inițial cu o amendă de 1000 de lei. Acum lucrurile s-au schimbat. „Condamnă pe inculpatul Bululete Eugen, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Bululete Eugen, pe durata termenului de încercare de 4 ani”, a decis Curtea de Apel Craiova. Verdictul respectiv îl vizează și pe Mihai Florin Cioboată, șeful muncitorilor care au ras „din greșeală” pădurea, amenda de 800 de lei fiind anulată de judecători. „Condamnă pe inculpatul Cioboată Mihai Florin, la pedeapsa de 1 an închisoare. (…) Suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 4 ani”, se arată în verdictul definitiv al judecătorilor Curții de Apel Craiova.

Defrişările s-au făcut la începutul lui iunie 2013. Șeful de district, Constantin Vrâncuţi, nu s-a dus în teren pentru a le arăta muncitorilor ce pot să taie şi ce nu şi să facă o predare/primire a partidei cu pricina. Aşa că angajaţii au defrişat total un alt lot de pădure. Prejudiciu în acest caz este de aproape 130.000 de lei.

Vizualizări: 2,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: