Fost ministru al Sănătății, așteptat la Târgu Jiu. De ce!

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ar trebui să ajungă miercuri la Târgu Jiu, dar nu pentru a vizita spitalele pe care oricum nu le-a vizitat nici în timpul mandatului său, ci pentru a fi audiat ca martor într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj. El a fost așteptat la instanță și cu trei săptămâni în urmă, când trebuia să depună mărturie împreună cu fostul premier Victor Ponta. Atunci doar deputatul de Gorj a ajuns la Tribunal, aceasta fiind prima „deplasare” pe care Ponta a făcut-o de la alegeri încoace în județul care l-a trimis pentru a patra oară în Parlament.

Ca și în situația lui Ponta, audierea lui Bănicioiu are legătură cu telefoanele pe care acesta le-a primit sau dat pe un număr de telefon despre care un inculpat, Dănuț Filipescu, susține că i-a aparținut.

Procurorii DNA încearcă să demonstreze că, de fapt, numărul telefonic îi aparține fostului deputat Mugurel Surupăceanu și că acesta ar fi fost folosit pentru intermedierea afacerii cunoscute ca „Buldotanc”. Filipescu a prezentat însă inclusiv procurori notariale prin care susține că numărul îi aparținea după ce a fost angajat la firma care a fost patronată de Surupăceanu înainte să devină parlamentar. Bănicioiu este printre cei care au purtat numeroase convorbiri în cursul lui 2007 cu utilizatorul numărului de telefon invocat de anchetatori, pe parcursul cercetărilor el fiind audiat și la DNA. Mărturia sa era așteptată în fața instanței la termenul anterior, din 22 februarie, însă atunci fostul ministru al sănătății a transmis că este plecat din țară până pe 8 martie.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: