Budăi amână întâlnirea cu liderii minerilor încă trei săptămâni

Ministrul Muncii, Marius Budăi, promitea la începutul lunii trecute că în trei săptămâni le va prezenta liderilor sindicali din Complexul Energetic Oltenia un nou draft al proiectului de lege în baza căruia minerii și energeticienii care lucrează în condiții deosebite să se poată pensiona mai devreme. Nu s-a ținut de cuvânt, dar a dat un nou termen, “după data de 20 august”.

Proiectul de lege este în Parlament, a trecut de Senat încă de la 1 aprilie, dar s-a blocat la Camera Deputaților, mai ales că premierul Dăncilă a dat aviz negativ. Budăi a explicat de ce într-o discuție cu liderii sindicali care a avut loc la Târgu Jiu și a promis modificarea proiectului, cerând un răgaz de trei săptămâni. Asta deși modificările ar fi putut fi făcute în cinci minute, una fiind referitoare la faptul că reducerea vârstei de pensionare să poată fi făcută doar pentru salariații care au lucrat cel puțin patru ani în condiții deosebite, a doua presupunând scoaterea unui articol din proiectul aflat în parlamentat.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, l-a sunat pe ministrul Budăi și a aflat că acesta are agenda ocupată, dar a promis o întâlnire după data de 20 august. “După data de 20 august avem promisiunea că ne vom întâlni la Ministerul Muncii cu dumnealui”, a spus Roșca, precizând că este optimis cu privire la adoptarea acestui proiect. (A.M.)

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: