Scrisoare deschisă din Gorj, către premierul Dăncilă: Se poate întâmpla ca la Caracal

Un consilier local din Gorj a făcut o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care i se plânge că nu mai este niciun mijloc de transport în comun între orașul Țicleni și municipiul Târgu Jiu de aproape șapte luni. Singura soluție care le rămâne celor care sunt nevoiți să facă naveta este să ia mașini la ocazie, lucru de care oamenii au început să se teamă mai ales după ororile petrecute la Caracal, cu cele două fete ucise după ce au fost luate la ocazie.

Constantin Brănescu, consilier local în Țicleni, i-a scris premierului că orașul său a rămas fără un mijloc de transport public de mai bine de o jumătate de an, când firma care se ocupa de acest traseu a renunțat la licență. „Din luna ianuarie 2019, orașul Țicleni a rămas fără mijloc de transport public pe ruta Țicleni – Târgu Jiu. Am făcut adrese nenumărate la Consiliul Județean. Mi s-a răspuns că firma care se ocupa de acest traseu și-a depus licența, că urmează să se facă o nouă licitație, dar au trecut șapte luni de zile și nimic. Oamenii stau la ocazie, iar cei care fac naveta zilnic la locurile de muncă din Târgu Jiu sunt obligați să-și ia mașina personală și fac prin rotație, unul ia mașina o săptămână, altul o săptămână și tot așa”, a spus Brănescu.

Cel mai greu este pentru adolescenții din Țicleni care studiază la Târgu Jiu. Și ei sunt nevoiți să meargă cu mașini de ocazie pentru că nu ar avea cu ce să ajungă direct în municipiu. „E mai greu pentru copiii care sunt la liceele din Târgu Jiu datorită faptului că se termină programul seara la 8. De-asta am și semnalat această problemă pentru că se poate întâmpla oricând un eveniment ca la Caracal. Copilul pleacă duminică seara sau luni dimineața și vineri seara vine în Țicleni și autoritățile trebuie să se implice. Copiii ies la ocazie și se poate întâmpla o nenorocire”, a fost semnalul de alarmă tras de Constantin Brănescu.

Scrisoarea deschisă nu îi este adresată doar premierului: „Am făcut o scrisoare deschisă să urgenteze cumva transportul pe ruta Țicleni – Târgu Jiu la premier, la ministrul Transporturilor, la Consiliul Județean, la Prefectură. Aștept răspunsul. De șapte luni de zile, nu e mașină care să meargă zilnic la Târgu Jiu mai ales că începe și școala în curând”.

Liceeni duși la școală tot cu ocazii

Localnicii din Țicleni nu au încotro și merg la ocazii ca să ajungă la Târgu Jiu. “La mașini de ocazie stăm. Sunt câteva microbuze care merg spre Cărbunești. Spre Târgu Jiu, nu sunt variante. Doar dacă avem noroc să cunoaștem pe cineva și să mergem cu mașina”, a spus un bărbat din Țicleni. “Eu aș vrea să-mi dau fata la școala acolo, din toamnă, că aici nu prea se face carte, dar nu am curaj să o las la ocazii. Nu pot. Doar să mă duc cu ea în fiecare zi”, a mai spus un alt localnic.

Alții însoțesc copilul la liceul din Târgu Jiu unde învață. “Eu o duc luni cu mașină de ocazie și apoi mă întorc vineri să o iau, tot cu ocazie. În rest, stă la un cămin. E foarte greu, dar nu aș putea să o las nici singură”, ne-a spus un alt bărbat din Țicleni.  

Vizualizări: 4,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: