Budică de la Tismana e din nou socialist

Partidul Alianţa Socialistă a revenit la sentimente mai bune fata de consilierul local Nicolae Budică din Tismana, căruia îi retrăsese sprijinul politic acum câteva luni. Socialiştii au făcut un sondaj în Tismana şi, după ce au văzut că Budică poate ajunge primar, i-au redus pedeapsa la un simplu avertisment.

Viitorul candidat la Primăria Tismana şi-a pierdut calitatea de consilier local acum câteva luni, după ce Partidul Alianţa Socialistă i-a retras sprijinul politic. Nicolae Budică s-a judecat şi cu partidul, şi cu consiliul local, a pierdut, iar în final a căzut la pace cu partidul la care este consilier.

Nicolae Dudău, preşedinte PAS Gorj, spune acum că a fost o eroare îndepărtarea lui Budică din partid: „A fost o eroare, o lipsă de comunicare între partid, domnul Budică şi consiliul local. Am mai discutat şi cu dânsul, şi cu organul de conducere central şi am decis să ridicăm sancţiunea şi să candidăm cu dânsul la primărie”.

Socialiştii au devenit mai îngăduitori cu Budică după ce omul de afaceri din Tismana şi-a plătit cotizaţia, dar şi pentru că sondajele îl dau favorit în lupta cu actualul primar Costel Buzianu. „Am făcut un sondaj din care am văzut că domnul Budică este foarte bine văzut acolo la Tismana şi chiar poate să câştige postul de primar. Organul de conducere al Partidului Socialist a decis să îi reducă pedeapsa la un avertisment ultimativ”, a mai spus Dudău.

Consilierii nu-l mai vor

Nicolae Budică speră că ar putea reveni în funcţia de consilier local acum, când Partidul Alianţa Socialistă a renunţat la retragerea sprijinului politic. Budică susţine că s-a lovit de opoziţia celor din Consiliul Local. „Secretarul şi consilierii domnului primar au votat împotriva proiectului de hotărâre privind revenirea mea pentru că au stat prea liniştiţi în lunile astea, în care am lipsit de la şedinţă. Cred în corectitudinea celor de la prefectură şi ştiu că mi se va face dreptate”, a spus Budică.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: