Cârciumaru şi-a anunţat la Revelionul Liberalilor ieşirea din Opoziţie

Declaraţie şocantă făcută la sfârşit de an de unul dintre cei mai longevivi primari ai PSD din ţară, copreşedintele de la Gorj al Uniunii Social Liberale precizând că va candida anul viitor pentru un nou mandat, dar, în cazul unui eşec, nu va rămâne în opoziţie. La fel ca Florin Cârciumaru gândesc şi alţi edili, Victor Ponta, prezent ieri la Târgu Jiu, spunând că nimeni din USL nu se gândeşte la un eşec electoral în 2012.

Mulţi au rămas cu gura căscată atunci când l-au auzit pe Florin Cârciumaru vorbind despre dorinţa sa fermă de a nu mai rămâne în opoziţie după următoarele alegeri locale. Declaraţia edilului a fost făcută la „Revelionul Liberalilor”, o petrecere organizată de filiala Gorj a PNL, la care erau prezenţi mai mulţi şefi de filiale judeţene din ţară, dar şi vicepreşedintele la nivel naţional Mihai Voicu, la care se adaugă reprezentanţii tuturor filialelor liberale din judeţ, inclusiv primari şi consilieri locali din partidul condus de Dian Popescu. Lideri ai filialelor din Olt, Vâlcea şi Dâmboviţa, alături de Voicu, şef al PNL Dolj, au vorbit la petrecerea respectivă despre victoria de anul viitor a USL. Cu toţii au fost aduşi însă cu picioarele pe pământ atunci când Florin Cârciumaru a luat cuvântul şi i s-a adresat direct lui Voicu, spunându-i că degeaba muncesc în teritoriu activiştii USL dacă alegerile nu sunt câştigate şi la nivel central.

„Riscăm să pierdem foarte mulţi primari care nu sunt dispuşi să mai rămână în opoziţie dacă USL nu ajunge la putere”, a menţionat Cârciumaru, după care şeful PSD a precizat că inclusiv el nu mai este dispus să stea patru ani în opoziţie. „Pierde oraşul! Vedem primari de la actuala putere care nu ştiu să facă proiecte la fel de bune ca ale noastre, dar care primesc fonduri. De aceea, eu vă spun şi o să-i transmit şi domnului Victor Ponta poziţia mea. Voi candida în 2012 pe listele USL, pentru că oferte ştiţi bine am avut suficiente de la partidele actualei puteri, dar, în caz de eşec, nu voi mai rămâne un primar în opoziţie pentru încă patru ani”, a declarat Florin Cârciumaru.

„Are dreptate primarul”

Asistenţa din sală a rămas mută la vorbele rostite de şeful PSD Gorj, declaraţia respectivă putând fi considerată nu doar una realistă, ci şi unul dintre cele mai bune mesaje publice rostite de Cârciumaru în cariera sa politică. Cel pe care preşedintele Băsescu l-a declarat recent Cavaler, ca recunoaştere a meritelor sale din administraţie, nu a fost contestat de cei care l-au ascultat. Din contră, majoritatea liberalilor îi dădeau dreptate edilului din Târgu Jiu, mulţi dintre ei fiind convinşi că oraşul ar fi beneficiat de mai multe fonduri dacă primarul nu ar fi fost reprezentantul unui partid de opoziţie. Acest lucru este vizibil deja la Drobeta Turnu Severin, acolo unde primarul a devenit portocaliu la începutul mandatului, iar acum oraşul rivalizează cel puţin la capitolul hipermarketuri cu marile oraşe ale ţării, deşi şi fondurile alocate pentru infrastructură sunt mult mai mari decât cele pentru Târgu Jiu.

Ponta nu se gândeşte la eşec

Şeful PSD, Victor Ponta, a ajuns ieri la Târgu Jiu pentru ca, oficial, să aibă ocazia să le spună „La mulţi ani” colegilor săi de partid. Neoficial, surse din filială au vorbit despre un „butoi cu pulbere” pe care stă organizaţia de la Gorj tocmai din cauza faptului că mulţi dintre primari s-au săturat să câştige alegerile şi să rămână încă patru ani în opoziţie „pe mâna şefilor de la centru”. Spre deosebire de petrecerea liberalilor, ieri jurnaliştii nu au avut acces la discuţiile directe dintre fruntaşii PSD Gorj, fruntaşi care în ultima vreme par să nu se mai înţeleagă la fel de bine ca pe vremuri. Ponta a preferat ieri să vorbească despre „adevăratele sondaje”, cele în care USL trece de 50%. Deputatul este convins că peste un an de zile va fi prim-ministru al României, dar, sub el, nemulţumirile se strâng şi estompează nu doar din elanul electoral al social-democraţilor, ci şi din procentele pe care USL şi le doreşte pentru 2012.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: