Morega şi Fugaru, discuţii pentru înfundarea lui Călinoiu

Secretarul executiv adjunct al PDL Gorj, Ion Fugaru, a avut mai multe discuţii cu şeful de la UNPR, Dan Ilie Morega, pentru a pune cap la cap o serie de documente din care, spune el, reiese furtul produs de Ion Călinoiu prin modernizarea drumului 661 Tânţăreni-Crasna. Mai mult, Fugaru a declarat că vineri a primit răspunsul de la DNA după ce a depus plângere. Cazul va fi cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Fugaru spune că Ion Călinoiu a plătit şapte miliarde pentru un kilometru de drum.

Ion Fugaru aşteaptă să fie chemat la audieri, unde are de spus o grămadă de nelegiuiri de-ale lui Călinoiu. „Am făcut plângerea la DNA acum trei săptămâni şi am solicitat expertiza şi verificarea proiectului drumului 661 Crasna- Ţânţăreni, dar şi verificarea costului. Am primit răspuns că au trimis la Parchet. Când m-oi duce la audieri, pentru că mă vor chema, o să spun eu mai multe. Drumul a costat 500 de miliarde fără TVA. Cu un calcul simplu, un kilometru de drum judeţean costă şapte miliarde. E strigător la cer. Ba mai mult, dacă mai pui şi TVA, kilometrul se face nouă miliarde. Nu se poate. Vinovatul este Consiliul Judeţean, ordonatorul de credite“, a spus Fugaru.

Aliatul de la UNPR

Pedelistul a găsit un aliat împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Acesta este deputatul de Gorj, Dan Ilie Morega. Are şi el o supărare pe Ion Călinoiu. L-a făcut lingău. „Voi demonstra cât a furat el. A amanetat Consiliul Judeţean pentru un credit de 500 de miliarde de lei vechi“, spunea Morega la un moment dat, referindu-se la creditul pe care instituţia l-a făcut pentru acest drum.

Fugaru a declarat că a avut mai multe discuţii cu Morega căruia i-a cerut să facă o interpelare pe acest caz. Fugaru a spus că nu s-a întâlnit personal cu Morega, ci doar au vorbit la telefon. „Mi se pare normal ca parlamentarii de Gorj să facă interpelare pentru a semnala acest caz procurorului general al României. Am vorbit cu domnul Morega la telefon, m-a întrebat dacă am făcut plângerea…Nu ne-am întâlnit personal“, a spus Fugaru.

Dan Ilie Morega a declarat că nu a vorbit cu Ion Fugaru, dar că a făcut interpelare. Morega a mai spus că parlamentarii PDL nu au făcut o întrebare în acest caz pentru că „sunt oamenii PSD-ului“.

Şi PDL are parlamentari

Interesant este că în partidul lui Fugaru, PDL, sunt trei parlamentari care ar fi putut face această interpelare, însă acesta pare să fi avut mai mare încredere în partenerul Morega. Ion Fugaru a explicat faptul că problema drumului şi a unei eventuale interpelări va fi dezbătută în Biroul Permanent Judeţean al PDL de săptămâna aceasta, când vor auzi şi parlamentarii portocalii despre iniţiativa lui.

DRUM

DNA a trimis la Parchetul Judeţean plângerea făcută de Ion Fugaru, Consiliului Judeţean, în legătură cu drumul Ţânţăreni-Crasna. Acesta a făcut plângere pentru că este revoltat că la doi ani de la recepţionarea lucrărilor, drumul, modernizat prin împrumut bancar, a fost afectat de alunecări de teren în comuna Săcelu. Drumul de 70 de km a fost făcut de o firmă din Bucureşti, dar au fost şi doi subcontractaţi.

POLIŢE NEPLĂTITE

Conflictul dintre Călinoiu şi Fugaru durează de mai mult timp. Fugaru are câteva poliţe neplătite după ce a fost schimbat din funcţia de şef al PRM Gorj. Fugaru a spus mereu că Ion Călinoiu a plătit 600 de milioane de lei vechi pentru demiterea sa! Au ajuns şi la proces, dar Călinoiu a câştigat, iar Fugaru a făcut recurs.

PROBLEME

Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, a declarat că dacă Dan Ilie Morega s-a autosesizat din presă şi a dorit să facă o interpelare nu este nicio problemă, însă dacă Ion Fugaru i-a cerut acest lucru, situaţia va fi discutată în cadrul partidului.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: