Bugetul CE Oltenia, prezentat sindicatelor luna viitoare

Încep negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă pentru minerii și energeticienii din Gorj. Luna viitoare, sindicatele se vor pune la aceeași masă cu oficialii Complexului Energetic Oltenia. Liderii sindicali au cerut să le fie prezentat chiar de la prima ședință bugetul de venituri și cheltuieli creionat pentru acest an.

Salariații speră ca deznodământul negocierilor să vină cu majorări de salarii. Își doresc să fie incluse și anumite sporuri în salariul de bază. Printre acestea, sporul de fidelitate ori sporul de pericol care se încasează de o parte din angajații companiei.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a transmis că bugetul companiei va fi discutat chiar de la prima întâlnire dintre sindicate și Directorat. “Am solicitat să ni se prezinte la 1 februarie bugetul de venituri și cheltuieli, să vedem exact pe ce ne bazăm. A mai fost discuție și pe ajutoare. Sunt multe care duc și spre situații nedorite. Sunt mulți colegi care au boli grave, incurabile”, a spus Dumitru Pîrvulescu, la Tele3.

Negocierile pentru un nou act adițional se vor încheia în două luni. 

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: