Buluc la farmacii, pentru compensate

Începutul lunii noiembrie a însemnat, aşa cum era de aşteptat, buluc la farmacii, unde bolnavii au sperat să poate lua medicamente gratuite şi compensate. Nimeni nu mai crede mesajele liniştitoare ale autorităţilor, care dădeau asigurări că în această lună nu vor fi probleme.

Farmaciile din municipiul Târgu-Jiu au fost luate cu asalt ieri de dimineaţă de asiguraţii care au venit să-şi ridice reţete gratuite şi compensate. Cei care au format cozile la farmacii sunt în general pensionari care au aşteptat începutul lunii pentru a-şi lua medicamentele fără de care nu pot trăi şi pe care nu-şi permit să le cumpere la preţ întreg.

„Asta este umilinţă. Pur şi simplu ne înjosesc pentru că noi am plătit o viaţă întreagă bani la sănătate, iar acum stăm şi aşteptăm să ne luăm medicamentele, pentru că suntem dependenţi de ele şi dacă nu le luăm ajungem la spital unde trebuie să dăm bani sau murim. Stăm la coadă de la ora şase, suntem oameni bătrâni şi îngheţarăm aici pe scările farmaciei de frig până deschiseră. Trebuie să le iau azi, că mâine nu mai am de unde. Dacă vin mâine, farmacistele încep să râdă că suntem naivi şi credem că mai au plafoane”, spunea un pacient.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate se aşteptau să se formeze cozi ieri de dimineaţă la farmacii pentru că reţete gratuite şi compensate nu s-au mai eliberat de pe 5 octombrie. Totodată Cosma Dumitrescu susţine că pentru luna noiembrie a fost alocat un buget de aproximativ 100 de milioane de lei vechi pentru fiecare farmacie. „Era de aşteptat să fie din nou cozi la farmacii pentru că oamenilor le-a fost teamă că nu vor mai prinde medicamente, pentru că luna trecută farmaciile au eliberat doar până pe data de 5, iar mulţi au rămas fără medicamente. Noi am dat pentru această lună câte 100 de milioane de lei vechi la fiecare farmacie, iar celor care au puncte de lucru şi în alte localităţi le-am mai dat câte 50 de milioane de lei vechi. În cazul în care farmaciştii nu au oprit reţete de la bolnavi, plafonul va fi suficient, iar la aceşti bani se vor acorda şi cei veniţi de la Ministerul Sănătăţii pentru programele de sănătate”.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: