Balurile bobocilor, afectate de criză şi de unii directori

Balurile bobocilor nu vor mai avea luxul din alţi ani, criza simţindu-se şi în bugetele organizatorilor de astfel de evenimente. Unele licee se vor mulţumi să facă petreceri în propria incintă, cu artişti locali. Surprinzător, anul acesta nu se va ţine deloc balul la „Tudor Vladimirescu”, din cauza unor neînţelegeri apărute între elevi şi directoarea colegiului.

Liceele din Târgu Jiu se pregătesc intens de organizarea Balurilor pentru bobocii proaspăt intraţi pe băncile liceului. Dar, cum mai toate instituţiile au fost afectate de criză, nici unităţile şcolare şi nici elevii nu au scăpat, aşa că, dacă acum câţiva ani liceele se întreceau în invitaţi care mai de care mai cunoscuţi pe piaţa muzicală şi locaţii cât mai luxuoase, anul acesta multe licee preferă cadre cât mai restrânse în incinta unităţii şi artişti locali, care să aducă un plus de culoare balului.

Balul de la „Tudor”, interzis de conducere

Bobocii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au rămas fără bal anul acesta şi asta pentru că, potrivit unor surse neoficiale, Camelia Bărbieru, directoarea colegiului, nu a fost de acord cu clasa organizatoare în ceea ce priveşte locaţia balului şi nici cu activităţile ce urmau să aibă loc în cadrul acestuia. Nici concursul de miss nu se va mai organiza şi asta pentru că toate participantele s-au retras în urma comunicării faptului că balul nu va mai avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, aşa cum fusese stabilit iniţial, ci la Sala de Sport din curtea liceului. „Nu se mai organizează Balul Bobocilor şi nici concursul de Miss din cauza concurentelor care s-au retras din concurs, nu ştiu din ce motive. O să aibă loc un fel de discotecă pentru boboci, vineri seara, dar fără invitaţi, la sala de sport a liceului”, a declarat Iulia Taşcău, preşedinta Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Mai mult decât atât, la această petrecere de bun venit nu o să participe decât elevii claselor a IX-a şi clasa organizatoare, nefiind permis accesul altor persoane sau elevi din cadrul liceului. Bobocii sunt până la urmă cei mai afectaţi de această decizie, cei mai mulţi dintre ei fiind foarte dezamăgiţi de faptul că nu vor avea bal. „Nu mi se pare ok această decizie, am fi vrut şi noi ca şi ceilalţi boboci din anii trecuţi să avem bal. Iniţial am propus la Casa de Cultură, dar doamna directoare nu a fost de acord şi nu se mai face acolo”, a declarat una dintre elevele de clasa a IX-a din Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

În ciuda eforturilor noastre de a o contacta telefonic pe doamna directoare a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, Camelia Bărbieru, aceasta nu a răspuns la telefon.

Miss şi mister „Spiru Haret”

Petrecere mare însă la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, care va organiza Balul Bobocilor pe 5 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, începând cu ora 19.00. Pe lângă concursul de Miss la care participă 8 fete, juriul va trebui să aleagă şi un Mister dintr-un număr de 7 băieţi. „Fetele rămase în concurs sunt foarte frumoase, o să fie o adevărată concurenţă între ele, dar noi vom alege în funcţie de frumuseţe, inteligenţă şi carismă”, a declarat Eveline Găvănescu, prezentatoarea balului şi fostă Miss acum patru ani în cadrul colegiului. Participanţii la bal vor avea ocazia să danseze pe ritmurile formaţiei Play and Win, dar să şi vizioneze momente artistice de excepţie, dansuri, coregrafii şi scenete. Pentru toate acestea participanţii vor trebui să achite suma de 15 lei, contravaloarea biletului de intrare la bal, până în acest moment fiind epuizate deja 500 de bilete.

Unele baluri, afectate de criză

Nici Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” nu s-a lăsat mai prejos şi, deşi nu au niciun invitat renumit, organizatorii au o mulţime de surprize pentru participanţi. Balul Bobocilor va avea loc la restaurantul Pandra din Târgu Jiu pe data de 6 noiembrie, începând cu ora 20.00. La petrecere sunt aşteptaţi în jur de 300 de elevi plus cadrele didactice, care vor sărbători şi ele alături de boboci. „Nu avem invitat din lumea muzicală pentru că nu sunt bani, e criză financiară şi nu avem bani de dat. Mai bine aducem tinerele noastre talente, din liceu şi din alte licee, care sunt destule, am preferat să ne concentrăm mai mult pe activităţile artistice”, a declarat Raluca Baros, una dintre organizatoare.

Miss Boboc va fi aleasă pe criterii de frumuseţe, îndemânare şi cultură generală din cele 7 participante. Având în vedere că restaurantul Pandra dispune de un număr restrâns de locuri, mulţi dintre elevii liceului nu vor avea ocazia să ia parte la manifestările artistice, concursurile şi scenetele organizate: „Datorită numărului mic de locuri în comparaţie cu numărul elevilor din liceu nu vom putea să oferim decât 300 de locuri pentru elevi motiv pentru care fiecare clasă a beneficiat de câte 10 bilete, iar diriginţii vor hotărî cine va participa dintre elevi în funcţie de rezultatele şcolare şi activităţile desfăşurate”, a declarat Constantin Berbec, coordonator de programe şi proiecte extracuriculare şi extraşcolare.

Accesul la bal se va face doar pe baza biletului care va costa 10 lei, iar paza elevilor şi a localului va fi asigurată de 10 până la 15 poliţişti.

Galerie foto


Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: