Bumbeşti Jiu, locul al doilea pe ţară la campioni din box

Bumbeşti Jiu este al doilea oraş din România, după Bucureşti, care are a dat ţării campioni naţionali la box în acest an competiţional. Este vorba despre Roxana Ana Pătraşcu, care a devenit campioană la prima sa participare la categoria senioare, şi Veronel Tărău, multiplu campion de cadeţi, juniori, tineret şi seniori. În afară de cei doi campioni, alţi patru boxeri din Bumbeşti Jiu s-au remarcat la competiţiile naţionale la care au participat, obţinând medalii de argint şi de bronz. Antrenorul Ninel Geică este mulţumit de performanţa elevilor săi şi speră ca autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu să sprijine în continuare acest sport. 

Anul 2015 a fost un an deosebit de bun pentru pugiliştii gorjeni, în special pentru cei din Bumbeşti Jiu, oraşul care a dat ţării doi campioni: Roxana Ana Pătraşcu şi Veronel Tărău. În afară de aceştia, alţi patru boxeri din Bumbeşti Jiu încheie anul cu performanţe deosebite. Este vorba despre Andrei Văleanu, 80 kg, devenit vicecampion naţional de juniori, în urma competiţiei de la Buzău; Nicuşor Constantin Fugaru, 49 kg, care a obţinut locul III la campionatul de seniori de la Târgu Mureş; Alexandru Marian Maratu, 48 kg, care s-a clasat pe locul II la Cupa României, la juniori, în urma competiţiei de la Oneşti, şi Valentina Elena Diţă, 57 kg, care a obţinut locul III la Cupa României, la tineret, după competiţia de la Buzău. Toţi aceşti sportivi sunt antrenaţi de familia Leontina şi Ninel Geică. „Ne aflăm la finalul unui an deosebit de bun pentru toţi pugiliştii gorjeni. Rezultate deosebite au obţinut şi alţi boxeri, antrenaţi de colegii mei, din judeţ, însă eu pot să spun că sunt mândru de performanţele elevilor mei. Într-adevăr, oraşul Bumbeşti Jiu este al doilea după Bucureşti, care reuşeşte performanţa de a da doi campioni naţionali la box, într-un singur an”, a declarat Ninel Geică.

Palmaresul campionilor de la Bumbeşti Jiu

Roxana Ana Pătraşcu, 60 kg, a devenit campioană la prima sa participare, la categoria senioare. Tânăra este singura sportivă din Gorj care a participat la Jocurile Europene de la Baku. Roxana s-a apucat de box în urmă cu aproximativ 7 ani, iar în momentul de faţă reprezintă Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu. Pe parcursul activităţii sale sportive a susţinut peste 45 de meciuri naţionale şi internaţionale. În anul 2013 a participat la Campionatele Mondiale de Tineret de la Albena, din Bulgaria, şi la Campionatele Europene de Senioare, unde s-a clasat pe locul V, rezultat care i-a asigurat participarea la Jocurile Europene de la Baku. Şi palmaresul lui Veronel Tărău demonstrează că boxerul de la Bumbeşti Jiu este un maestru al sportului. Tărău a susţinut peste 300 de meciuri naţionale şi internaţionale, din care a ieşit campion de 10 ori, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ultimul titlu (la seniori) fiind obţinut în acest an, în cadrul competiţiei de la Târgu Mureş.         

MULŢUMIRI

Antrenorul Ninel Geică mulţumeşte atât sportivilor, cât autorităţilor locale de la Bumbeşti Jiu. „Le mulţumesc tuturor sportivilor pentru eforturile depuse şi nu în ultimul rând autorităţilor locale de la Bumbeşti Jiu care au dat dovadă de înţelegere, permiţând boxerilor să facă antrenamente gratuite, în sala de sport a oraşului. Ştiu că fondurile sunt insuficiente pentru nevoile comunităţii, însă sper ca primăria să-i premieze pe aceşti sportivi care au făcut cinste localităţii şi judeţului, mai ales că toţi provin din familii modeste, care au făcut eforturi deosebite ca să le asigure participarea la competiţii”, a precizat antrenorul Geică.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: