Lucrările la stadion, stopate pentru că au început ilegal

Lucrările la noul stadion din Târgu Jiu sunt oprite deocamdată, pentru că nu au început în mod legal. Primăria a dat drumul la lucrări deşi nu făcuse predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii (CNI) în lipsa unui transfer al unor spaţii, ce trebuia aprobat de Guvern. Primarul Florin Cârciumaru a confirmat că nu există hotărâre de guvern pentru acest transfer şi, deci, nici ordin de începere a lucrărilor. În acelaşi timp, municipalitatea a dat acest ordin încă din 13 noiembrie, dar pentru zona ce se afla în subordinea Primăriei Târgu Jiu. Astfel, la Târgu Jiu predarea amplasamentului pentru lucrări se poate face pe bucăţi.

Investiţia de zeci de milioane de euro de la Târgu Jiu este ilegală. Primăria a dat drumul la lucrări deşi nu a predat, integral, amplasamentul Companiei Naţionale de Investiţii, cea care decontează cheltuiala. Amplasamentul nu putea fi predat şi deci construirea nu putea începe fără o decizie a Guvernului prin care spaţiile ce aparţin Ministerului Tineretului şi Sportului nu erau date către Consiliul Local şi Primăria Târgu Jiu. Ori acest lucru nu s-a făcut, explică Cârciumaru.

Stadionul ar fi gata la finalul lui 2016

Primăria a început să demoleze şi să construiască în zona pe care o deţine, ca proprietar. „Este vorba de transferul de proprietate de la Ministerul Sportului la Consiliul Local. Aici au apărut încurcături, nu au avut cadastru, s-a tergiversat, ştiţi cum se mişcă lucrurile la Bucureşti. (...) Am avut ghinion că dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Guvernul Ponta, când a fost pe ordinea de zi domnul Ponta sau cine a hotărât să nu mai fie discutate, să se discute despre predarea ştafetei şi aşa am rămas fără hotărâre de guvern privind acest transfer. În momentul de faţă s-au luat din nou toate avizele de la actualul Guvern, de la Finanţe, Justiţie, Ministerul Dezvoltării, materialul e pe ordinea de zi şi miercuri în şedinţă de Guvern se va face acest transfer. Pe baza transferului mergem mai departe la întoarcerea constructorului la lucru pentru că se va ordinul de începere a lucrărilor. Nu aş fi nebun la cap să mă apuc să demolez stadionul ca să nu-l duc mai departe. Acest stadion se va construi“, a declarat primarul Cârciumaru la Radio Infinit.

Acesta a mai spus că mai sunt probleme şi legate de cheltuieli suplimentare făcute de proiectant, pe care CNI nu vrea să le achite. „Aici CNI nu a fost de acord să accepte alte cheltuieli. Mai departe constructorul să rezolve lucrările în suma aprobată“, a mai spus primarul.

Primarul spune că stadionul va fi gata la finalul lui 2016 şi dă de înţeles că lucrările ar fi început, chiar şi fără toate avizele, pentru a se încadra în termen. „Ne-am grăbit să demolăm din dorinţa de a aduce cât mai repede echipa la Târgu Jiu“, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: