Bunoaica, acces interzis în carieră: M-am simţit ca un infractor

Sindicalistul Nicu Bunoaica are interzis în Cariera Roșiuţa. A aflat acest lucru cu stupoare când încerca să ducă un dosar la secretariatul unităţii miniere. Directorul Carierei Roșiuţa, Constantin David, ar fi dat ordin ca liderul de sindicat să nu mai intre în unitate. „M-am simţit ca un infractor, iar domnul David, ca un patron”, a spus Bunoaica.

Reporter: Ce s-a întâmplat mai exact?

Nicu Bunoaica: Mergeam cu un dosar social la unul dintre membrii mei de sindicat, am fost primit la poartă de cinci gardieni. M-am simţit infractor prima dată. Oamenii au zis că au dispoziţie să îmi dea voie doar dacă anunţă și mi se permite intrarea. Domnul Constantin David a zis că nu am voie să intru.

Rep.: Aţi reușit să intraţi până la urmă?

N.B.: L-am sunat pe domnul Mihai Dafinoiu, directorul exploatării de carieră Motru. I-am spus că am oameni acolo, am un dosar social și trebuie să intru să-l duc la secretariat, să-l avizeze acest patron al Carierei Roșiuţa. După cum s-a comportat, ai zice că e stăpân al Carierei Roșiuţa, a cumpărat-o și n-am aflat noi. Domnul Dafinoiu a gândit corect, l-a sunat și apoi m-a lăsat să intru. Am intrat în carieră însoţit de gardieni. Parcă eram un secretar de stat, se uitau toţi oamenii. Eu eram flancat de gardieni. Le-am spus că nu am armă, nu am nimic și sunt un om simplu.

Rep.: Aţi avut vreo discuţie cu domnul director David?

N.B.: Am fost la domnul director. Am avut o discuţie foarte aprinsă în care i-am transmis să-mi lase oamenii în pace, să nu mai mintă că a verificat toată cariera, că au fost verificaţi numai ai mei. Voia să-i ducă înapoi în celălalt sindicat, pe mâna lui Roșca.

Rep.: De ce credeţi că n-aţi fost lăsat să intraţi în carieră?

N.B.: Oamenii doresc să intre la mine în sindicat. Acolo 300 de oameni din prima vor veni, dacă îmi vor da un sediu, dar domnul director general nu dorește. Sunt oameni care au spus anumite lucruri, alţi sindicaliști. Domnul Sorin Boza i-a cumpărat, nu i-a iertat pentru că ei mereu s-au dus și au spus lucrurile în forţă ca domnul Boza să le ofere anumite facilităţi. Suntem pe pierdere, oamenii au salarii de mizerie, oamenii nu au condiţii. Sunt în pericol.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: