Popescu (PSD): Nu l-am cunoscut pe acest domn

Preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, se opune ideii lansate de colegul lui de alianţă, Ion Iordache de la ALDE, privind înfiinţarea unui post de administrator public la Târgu Jiu. Popescu susţine că primarul liberal Marcel Romanescu refuză să colaboreze cu cei doi viceprimari, astfel că nu înţelege ce atribuţii i-ar da administratorului public. Aurel Popescu a precizat într-un interviu acordat la Radio Infinit că nici nu îl cunoaşte pe Ion Iordache, deşi acesta din urmă este preşedintele ALDE Târgu Jiu, partid cu care se presupune că PSD se află în alianţă.

Reporter: A reapărut în spaţiul public subiectul privind înfiinţarea unui post de administrator public la Primăria Târgu Jiu. PSD cum vede această posibilitate?

Aurel Popescu: Atât timp cât un primar spune că nu are nevoie de viceprimari, nu înţeleg de ce ar avea nevoie de un administrator public. Nu a fost nevoie 28 de ani de acest administrator public, nu cred că este nevoie nici de aici încolo de acest post la Primăria Târgu Jiu. Personalul este foarte bine structurat, oamenii ştiu ce au de făcut şi lucrurile pot funcţiona foarte bine, dacă primarul Marcel Romanescu înţelege o dată pentru totdeauna că trebuie să colaboreze. Vrea sau nu vrea, trebuie să colaboreze cu viceprimarii şi cu tot personalul din Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Rep.: Ion Iordache de la ALDE susţine că ar fi nevoie de administrator public şi că un salariu în plus plătit de primărie nu ar fi o problemă.

A.P.: Nu văd cum poate cineva să impună o astfel de idee. Nu văd care este logica şi care este rostul. Să vedem şi noi o fişă a postului pentru acest administrator public, ce atribuţii ar trebui să aibă administratorul public, altele decât cele care sunt în acest moment atribuite celor care fac parte din aparatul de funcţionare al primăriei. Lucrurile acestea ar trebui discutate faţă în faţă. Doar prin declaraţii date în presă nu o să se ajungă niciodată la lucruri bune pentru Târgu Jiu.

Rep.: Vă deranjează reluarea acestui subiect în presă?

A.P.: Este foarte important să se discute lucrurile faţă în faţă, nu prin intermediul presei. La presă trebuie să ajungă deciziile bune pe care le iau oamenii care vremelnic ocupă nişte poziţii politice şi administrative.

Rep.: Nu aţi discutat acest subiect cu domnul Iordache?

A.P.: Nu l-am cunoscut pe acest domn. Am înţeles că a venit de la Turceni, am înţeles că este noul preşedinte al organizaţiei ALDE Târgu Jiu. Dacă va simţi vreodată nevoia să comunice cu mine, cu siguranţă voi răspunde apelului domniei sale, fără nicio problemă.

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: