Prefect: Este singurul primar cu care nu pot să am un dialog

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a spus că mai multe instituţii ale statului verifică activitatea primarului din Albeni. Este primarul cu cele mai multe reclamaţii atât din partea subalternilor, cât şi a consilierilor locali. Ionuţ Silviu Stan este singurul primar din Gorj ales din partea UNPR, pe numele acestuia fiind mai multe plângeri penale, deşi este la primul mandat. Stan a închis centrul de permanenţă din localitate şi a ameninţat inclusiv cu închiderea primăriei, ceea ce l-a determinat pe prefectul Ciprian Florescu să anunţe că activitatea acestuia va fi verificată.

Reporter: Aţi anunţat că activitatea primarului din Albeni va fi verificată, după ce acesta a ameninţat că închide primăria. A fost finalizat controlul?

Ciprian Florescu: Am spus că voi aştepta controalele instituţiilor care au demarat astfel de verificări la Primăria Albeni. Şi luni am avut discuţii cu doi dintre şefii instituţiilor care pot să verifice modul de desfăşurare a activităţii în unitatea administrativ-teritorială respectivă, am promisiunea că în timp scurt se vor face rapoartele şi voi şti şi eu ce am de făcut pe mai departe. Deocamdată instituţiile abilitate trebuie să verifice modul în care s-au cheltuit banii, modul în care se desfăşoară activitatea din punct de vedere al respectării Codului Muncii.

Rep.: Cât estimaţi că vor dura aceste verificări, când o să primiţi rapoartele?

C.F.: Sunt chestiuni care nu pot fi tratate cu superficialitate, de aia nici eu nu insist foarte tare în a-i grăbi să încheie acţiunile de verificare despre care vă vorbeam.

Rep.: Aţi mai vorbit cu primarul de acolo?

C.F.: Nu am dialog cu domnul primar din Albeni, din păcate. Este singurul primar din judeţul Gorj cu care nu pot să port un dialog. Ultimul dialog pe care l-am avut a fost cu privire la organizarea referendumului, mi-a lăsat un gust amar comunicarea cu domnia sa, aşa că evit pe cât posibil să am discuţii cu acest primar.

Rep.: Nu există nicio posibilitate de a relua acest dialog?

C.F.: Dacă este nevoie să colaborăm sau să discutăm, o facem strict instituţional. Este singurul primar cu care nu pot să am un dialog normal, dar comunicarea trebuie să aibă loc între instituţii.

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: