Cârciumaru: Discutăm cu primari de la alte partide

Declaraţie de pace între PSD şi ALDE! Liderul social-democraţilor gorjeni, Florin Cârciumaru, este convins că alianţa va funcţiona şi în continuare, chiar dacă cei de la ALDE curtează primari PSD. În replică, senatorul Cârciumaru recunoaşte că şi PSD este în negocieri cu primari de la alte partide.

Reporter: V-aţi întâlnit până acum cu domnul Ion Iordache?

Florin Cârciumaru: Eu m-am întâlnit o singură dată cu domnul Ion Iordache. Știu că s-a întâlnit cu domnul Mihai Weber şi trebuie să ne întâlnim într-o formulă, trei-patru reprezentanţi de o parte şi alţi trei-patru reprezentanţi de cealaltă parte, să purtăm o discuţie vizavi de colaborarea ALDE-PSD la Gorj.

Rep.: Mai funcţionează, în Gorj, alianţa cu ALDE?

F.C.: Eu consider că a funcţionat şi pe vremea domnului Dian Popescu şi va funcţiona şi cu domnii Iordache şi Filip. Deocamdată suntem în alianţă la nivel judeţean, la nivel naţional. Sunt discuţii în spaţiul public ca la prezidenţiale să mergem cu un singur reprezentant. Nu s-a luat încă o hotărâre în acest sens.

Rep.: Cum vedeţi declaraţiile domnului Iordache în legătură cu alianţa de la Motru şi Târgu Jiu?

F.C.: Am văzut că a declarat ca un om care vine cu ambiţii mari în politică. Vrea să funcţioneze Consiliul Local la Motru, la Târgu Jiu. Am înţeles că va purta o discuţie cu consilierii locali de la Târgu Jiu şi Motru, să voteze proiectele utile oamenilor, chiar dacă nu le votează cei de la PSD.

Rep.: Vă deranjează că se discută cu primari din PSD să treacă la ALDE?

F.C.: Nu trebuie să ne deranjeze, să ne sperie. Trebuie să luăm în calcul orice formaţiune politică. A fost linişte până acum, de acum înainte începe concurenţa. ALDE este o formaţiune politică în formare, cu speranţe mari, care încearcă să facă tot ce depinde de ea să atragă cât mai mulţi oameni. Noi trebuie să avem grijă de oamenii noştri. Aşa e în politică! Și noi discutăm cu primari de la alte partide pentru 2020. Nu putem să dăm nume, dar sunt discuţii. PNL poartă discuţii cu oamenii noştri, noi purtăm discuţii cu oamenii lor. Mai sunt doi ani până la alegerile locale. Primarii au obiective şi trebuie să se ţină de proiecte ca să poată vorbi de candidaturi în 2020.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: