Pasti, revoltat după şedinţa de la teatru: Voi cere despăgubiri

Consilierul local Cristian Toader Pasti este decis să-i dea în judecată pe toţi cei care au jignit aleşii locali la şedinţa care a avut loc la teatru. Pasti dă vina pe primarul Marcel Romanescu, pe care îl crede vinovat de atmosfera creată în sală, dar şi pe poliţiştii locali care n-au avut nicio reacţie când consilierii au fost huiduiţi şi jigniţi de câţiva cetăţeni care au luat parte la şedinţa de Consiliu Local. Consilierul a vorbit despre aceste lucruri într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Cum comentaţi ce s-a întâmplat la acea şedinţă?

Cristian Toader Pasti: După şedinţa de la teatru care, după părerea mea, a fost o mizerie fără margini, am atras atenţia domnului primar, l-am rugat respectuos să nu mai facă niciodată aşa ceva. Putem merge să ţinem şedinţe oriunde, dar tu, ca primar, trebuie să-mi asiguri mie cadrul necesar şi civilizat ca eu să-mi exercit ceea ce prevede legea pentru un consilier local. Următoarea, să vină să ne dea cu parul în cap, pentru că de la injurii şi strigăte asta mai urmează, să fim agresaţi fizic, pentru că verbal deja am fost agresaţi.

Rep.: Credeţi că au fost coordonaţi de cineva acei oameni când au început huiduielile?

C.T.P.: Nu am înţeles un lucru. Eu sunt un om foarte atent. Am văzut cum s-au distribuit în sală. Am avut informaţii despre cine îi coordonează. Am ştiut tot, pas cu pas, ce se va întâmpla. Eu am stat să văd dacă îşi joacă rolurile. Nu şi le-au jucat deloc bine. În momentul când ai doi oameni de la Poliţia Locală în sală şi ni se adresează cuvinte jignitoare şi tu nu iei nicio măsură, măcar să-i legitimezi, să le iei datele, să ceri înregistrarea măcar. Băi, frate, oamenii ăştia au jignit nişte aleşi locali! Avem şi noi, totuşi, nişte prerogative.

Rep.: Credeţi că a ştiut primarul Marcel Romanescu?

C.T.P.: A ştiut primarul. Vă spun cu toată sinceritatea că primarul a ştiut. Eu am o solicitare către primar să mi se pună la dispoziţie înregistrarea şedinţei pentru că primăria are contract cu TV Sud. Voi da această înregistrare avocaţilor mei, care sunt foarte buni şi nu am pierdut în ultimii 20 de ani niciun proces şi sunt procese grele, inclusiv cu ANAF pe care le-am câştigat. Şi, de acolo, să vedem ce despăgubiri o să cer celor care m-a făcut „netrebnic”, „hoţ”...

Rep.: Aveţi un mesaj pentru cetăţenii aflaţi în sală?

C.T.P.: Eu vreau să te ascult, să văd despre ce e vorba, dar nu mă înjura, că nu am greşit cu nimic. Dacă ştii că a furat Toader Pasti ceva, spune, dar nu „derbedeilor”, „hoţilor”... Şedinţele astea sunt publice. Le văd familiile, copiii noştri, prietenii. Până la urmă, oamenii ăia ce cred. „Mă, nenorociţilor, ce faceţi acolo la Târgu Jiu?”. „Consilierii PSD, huiduiţi de populaţie!”. Titlu!

Rep.: A procedat bine primarul în această situaţie?

C.T.P.: Bine nu a procedat primarul care le-a dat gir ascultându-l pe Marian Rotaru pe care îl putea asculta şi la birou, ascultându-l pe Belgher pe care-l putea asculta şi la birou. El a plecat de la şedinţă, dar a fost întors. A plecat după mine şi a fost întors: „Stai, domnule, aici! Unde pleci? Noi cui mai vorbim?” Cu cine mai facem circ că nu ne supervizezi nouă chestiile astea! El trebuie să fie foarte atent la lucrurile astea, pentru că îl afectează. Spune-mi cu cine te împrieteneşti, ca să-ţi spun cine eşti! Trebuie să fie foarte atent la oamenii pe care şi-i alege ca şi colaboratori direcţi.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: