Bunoaica: Fac apel la mineri să nu aștepte Crăciunul, să vină la luptă

Revoltat că minerilor nu le-au fost luate în seamă doleanțele privind pensionarea anticipată, un sindicalist din cadrul CE Oltenia a intrat în greva foamei, luni dimineața, în fața Ministerului Muncii. Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că va sta în fața ministerului până când legea va fi pusă în aplicare.

”Poate avem norocul ca de mâine să avem un nou guvern și să vedem aplicată această lege. Dacă mă ascultau cei care m-au trădat, acum aveam legea. Vreau să duc lupta singur acum pentru toți minerii și energeticienilor. Eu am fost afectat de moartea lor. Mie mi-a murit un coleg în brațe și i-am promis că voi lupta pentru el. Nu îmi este frică de nimeni. Sunt în fața Ministerului Muncii și nu o să plec de aici până când nu îmi vor da un document oficial prin care se specifică faptul că legea va fi aplicată”, a spus Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

Bunoaica face și un apel la solidaritate către toți minerii și energeticienii. ”Minerii ar trebui să conștientizeze și să iasă la luptă. Nu pot să fac asta de unul singur. Fac apel la mineri și energeticieni să nu mai aștepte Crăciunul, să vină la luptă, aici, lângă mine, la București. Vom muri sute dacă nu se face nimic. Vreau să discut cu doamna Raluca Turcan și să îmi explice scris de ce nu se poate pune în aplicare această lege”, a mai spus Bunoaica.

De asemenea, vineri a avut loc o ședință a grupului de lucru constituit de senatorul liberal Ion Iordache, ședință la care au participat 19 lideri sindicali din cadrul companiei energetice. Bunoaica este de părere că legea trebuie aprobată acum, nu în timp.

”Noi trebuie să ieșim acum la pensie, acum murim, nu peste 2-3 luni. Nu mai putem lucra, vine iarna. Ce vrea dânsul este pe termen lung. Trebuie să facem saltul direct la legea pensiei. Eu nu mai am răbdare, nimeni. Oala o să explodeze odată. Ce le trebuie? Greva generală?”, a mai declarat sindicalistul.

Vizualizări: 2,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: