Bunoaica: O trădare a boșilor sindicali

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica, cel care a inițiat protestul de șase luni al salariaților din Complexul Energetic Oltenia, respinge interpretarea pe care liberalii o dau legii prin care minerii și energeticienii au sperat să se pensioneze la 52 de ani.

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că doar perioada lucrată înainte de 2001 va fi asimilată condițiilor speciale de muncă, nu și cea din aprilie 2001 până în august 2021, când a intrat în vigoare noua lege.

Cu alte cuvinte, legea 197/2021 poate fi aplicată retroactiv, dar numai parțial, pentru o perioadă care nu ar atrage plata unor contribuții suplimentare.

Minerii ar ieși la pensie la 52 de ani, pentru că în marea lor majoritate au avut condiții deosebite de muncă în ultimii 20 de ani, dar energeticienii s-ar pensiona după 55 de ani, unii chiar în jur de 60.

Bunoaica nu este de acord cu această discriminare. “Azi am avut discuții cu energeticienii de la Turceni și am explicat că am făcut o lege pentru toți angajații CEO. La 52 de ani plecăm dacă avem 25 de ani în sistem și 30 de ani minim cotizare. Noi, minerii, nu mâncăm cu două guri și energeticienii nimic. Contest hotărârea de la Prefectură și consider o trădare mare a boșilor sindicali”, a transmis Bunoaica.

Liderii federațiilor sindicale, cu care Bunoaica se află în conflict, se vor întruni în următoarele zile pentru a analiza propunerea lui Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 3,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: