Bunoaica s-a înțeles cu PNL să amâne protestul după alegeri

Nicu Bunoaica, președintele unui sindicat mic din Complexul Energetic Oltenia, a anunțat că amână pichetarea Prefecturii Gorj, prin care dorea să pună presiune pe parlamentari pentru modificarea legii pensiilor, astfel încât să fie menținută și din septembrie anul viitor prevederea care le permite celor care au lucrat în condiții deosebite să se pensioneze mai devreme.

Liderul sindical spune că a avut discuții cu PNL, la cel mai înalt nivel, și i s-a spus că parlamentarii sunt în campanie electorală, astfel că nu s-ar putea face cvorum acum. “Am avut discuții cu cei de la PNL, până sus, și mi s-a promis că imediat după alegeri se va băga acest proiect pe ordinea de zi. Mi-au mai spus că nu puteau face cvorum acum”, a spus Bunoaica la Radio Infinit, precizând că are promisiuni că problema va fi rezolvată după 10 decembrie.

Bunoaica are în sindicat mineri de la Lupoaia, una din carierele miniere care vor fi închise până în 2025, potrivit planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Bunoaica spune că este sceptic cu privire la viitorul minerilor, câtă vreme până acum nu s-a făcut mare lucru pentru ei, iar cum sunt cam aceiași politicieni pe listele de candidați.

Liderul sindical spune că a amânat protestul și pentru a nu fi acuzat că face jocuri politice. “Mă arătau cu degetul liberalii dacă pierdeau, că din cauza lui Bunoaica, pentru că a venit aici și a fost folosit de PSD. Dacă pierdea PSD, ziceau invers”, a concluzionat Nicu Bunoaica, anunțându-i pe politicieni că este ultima dată când îi mai crede și că după 10 decembrie protestele vor fi extreme. (A.A.)

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: