Bunul trăncănitor Crin V. Tudor

“PNL-ul nu a susținut guvernul pentru că ne tremură chiloțeii că PSD n-o să ne mai susțină la prezidențiale”. Comentariul e la mintea cocoșului: ba da. Fix de aia l-ați susținut, fraierilor!

Crin Antonescu este într-o stare de semitrezie mai periculoasă decât somnul. Dacă dormea pur și simplu în ultimii patru ani, ar fi avut șanse mari ca toamna viitoare să fie președinte. Din păcate pentru domnia sa, Crin Antonescu n-a dormit decât trei sferturi din timp. Dar acel sfert a fost suficient atât pentru autodistrugerea sa, ca personaj politic, cât și pentru distrugerea unui partid pe care naivii l-au privit multă vreme ca fiind ultima speranță a dreptei veritabile românești.

Semitrezia se caracterizează printr-o convocare incompletă a simțurilor și a rațiunii. Președintele PNL pare treaz, dar are o bună bucată din creier amorțită. Un bun orator se caracterizează și printr-o logică desăvârșită, dublată de o coerență și-o constanță a mesajului. Crin Antonescu vorbește bine, dar nu e un bun orator. Pentru că e prea adormit ca să-și dea seama ce se petrece în jurul lui. Îi spune toată lumea că n-o să fie niciodată președinte. I-o spun până și colegi din PNL, i-o spune chiar PSD-ul, i-o spun cu toții, în afară de Ponta, de fapt. Faptul că Ponta se lasă terfelit fără să răspundă cu aceeași monedă și mereu e mieros când vorbește despre ”prietenul” Crin ar fi făcut-o să intre la bănuieli până și pe secretara lui Liviu Dragnea (am căutat un model de naivitate în politică, nu știu dacă mi-a ieșit). Singur Crin nu și-a dat seama că e luat de prost. Între timp, însă, a dat din fleancă precum o cumătră ieșită la poartă să-și cheme gâștele, uitând că gâștele nu au fost niciodată ale ei. Vecina mai bogată și mai șmecheră i le dăduse doar să le plimbe, când și când, cu promisiunea nescrisă că, cândva, va trece gâștele pe numele vecinei sărace dar muncitoare.

Cu fiecare vorbuliță aruncată, Crin a mai coborât cu 0,0001% în sondaje. Și a vorbit mult. Nu, Crin nu e un bun orator. E doar un bun trăncănitor. Și peste ani va înnebuni, cel mai probabil, și va invoca la nesfârșit furăciunile care l-au împiedicat să ajungă la Cotroceni în interminabile emisiuni de monden (că la alea politice nu va mai avea acces). Da, Crin va ajunge un fel de Vadim. Doar că un Vadim care-o să știe mult mai puțină istorie.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: