Gabriel Giorgi: Nu o să se ajungă la excluderea mea

Liberalul Gabriel Giorgi nu crede că se va ajunge la excluderea sa din partid. Este de părere că nu există motive legale şi solide în acest sens. Giorgi a vorbit de acest lucru, dar şi despre situaţia actuală a Minprest, societatea pe care o conduce. Acesta dă asigurări că toţi angajaţii care se află acum în concedii fără plată vor fi reintegraţi în câmpul muncii până săptămâna viitoare.  

Reporter: Credeţi că veţi fi exclus din PNL în următoarea şedinţă de partid?

Gabriel Giorgi: Eu nu cred că o să se ajungă la excluderea mea din partid. După cum spunea domnul preşedinte, o să fie organizată o delegaţie permanentă, dacă va fi pe ordinea de zi subiectul, punctul respectiv, se va supune la vot şi membrii vor decide. În mod normal n-ar trebui să-şi aibă locul pe ordinea de zi pentru că nu sunt motive. Din punctul meu de vedere e un grup restrâns care îşi doreşte asta şi nu ştiu de ce.

Rep.: Cine credeţi că vă vrea exclus din PNL?

G.G.: După cum aţi văzut, cine a ieşit în presă în ultimul timp. Nu sunt motive, pur şi simplu mi-am spus punctul de vedere în cadrul partidului într-o şedinţă organizată. Faptul că-ţi spui o părere, e normal să faci asta. Din punctul meu de vedere acolo trebuia să rămână, nu trebuia să degenereze în ce a degenerat. După cum s-a văzut, doamna preşedintă a organizaţiei de femei PNL a ieşit în presă şi a spus clar că o susţine pe colega mea Emilia Horhoianu. Mi s-a părut normal, dar totul ar trebui să aibă un fundament şi o bază legală. Protocolul de onoare de care aduce aminte doamna Mădălina Ciolocoi, o parte din membri ar şti de el, o parte nu ar şti de el. Dumneaei spune că într-o şedinţă a avut o înţelegere verbală în cazul în care ai o funcţie de director într-o unitate deconcentrată, ceea ce nu-i cazul Minprest, să nu ocupi sau să-ţi dai demisia din funcţia de consilier dacă o ocupi la vremea respectivă. Minprest nu e unitate deconcentrată, CEO este acţionar majoritar. Eu nu ştiam de această înţelegere şi ca mine sunt mulţi.

Rep.: Veţi contesta în cazul în care veţi fi exclus?

G.G.: Normal, dar nu cred că se va întâmpla. În statutul partidului se specifică clar în ce condiţii se poate exclude un membru. Eu nu mă încadrez în condiţiile respective.

Rep.: Managerul CE Oltenia vorbea zilele trecute de nişte angajaţi ai Minprest care au fost trimişi în concedii fără plată. Despre ce personal este vorba şi ce se va întâmpla cu aceşti oameni?

G.G.: Sectorul de Est este compus din activitatea de la Cariera Seciuri şi Berbeşti-Alunu. Când nouă ni s-a terminat contractul la sfârşitul lunii august şi după aceea la sfârşitul lunii septembrie s-a făcut alt contract până la sfârşitul anului. În contractul respectiv, dintr-o eroare n-a fost prinsă la vremea respectivă o parte din activitate, ceea ce viza undeva la 82 de persoane însumate de pe Berbeşti,Alunu şi Seciuri. Pentru persoanele respective s-a refăcut documentaţia, s-a aprobat, acum este procedura în curs, iar zilele acestea trebuie să se semneze şi pentru ei, să avem buget. Ei sunt în cadrul unităţii, nu au fost disponibilizaţi, şi sunt în concediu fără plată până se va semna actul adiţional. A fost o greşeală de comunicare între unitatea minieră Berbeşti şi Divizia. Noi dacă îi ţinem şi le dăm salariu fără să încasăm nimic pe ei, intrăm pe pierderi şi nu ne permitem.

Rep.: Când estimaţi că se vor întoarce la lucru aceşti oameni?

G.G.: În cel mai rău caz, la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi la lucru. Noi oricum le căutăm şi altfel de activităţi. Începând cu 2014 nu o să mai fie structura asta de personal. O să ne dezvoltăm şi pe alte servicii, pe defrişări, pe împăduriri şi îi vom folosi şi acolo.

Rep.: A fost aprobat planul de investiţii al Minprest?

G.G.: Planul de investiţii este în aşteptare pentru că avem un memorandum la Minister, aşteptăm aprobarea lui. Bugetul este strâns legat de memorandum şi planul de investiţii este strâns legat de buget. 

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: