Bură nu vrea şefia CSM. Soluţia lui Romanescu!

Antrenorul Ion Bură nu este dispus să preia, interimar, conducerea noului Club Sportiv Municipal Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu spune că „negocierile” nu s-au încheiat cu Ion Bură, dar menţionează că are variante de rezervă. Prima persoană pe care Romanescu o are în vedere pentru acest post este Ionuţ Bură, fiul antrenorului emerit Ion Bură.

Ion Bură explică de ce nu vrea postul de director interimar la CSM. „Am avut discuţia cu domnul primar, dar nu pot să preiau postul. La noapte plec în Polonia, săptămâna viitoare sunt în Macedonia şi după aceea în Finlanda. Şi nu merge... E păcat să las sportivi de valoare pentru o perioadă care este incertă. Nu se ştie ce se va întâmpla cu CS Pandurii, cu descentralizarea. Am ales să fie mai bine pentru sportul de performanţă. Mai ales că sunt tineri, copiii. Dacă aveau vreo 35 de ani şi se descurcau singuri, era o chestie”, a explicat Ion Bură.

Primarul Marcel Romanescu vrea să numească un director pentru o perioadă de şase luni, până va fi clar dacă primăria va prelua CS Pandurii Târgu Jiu, situaţie în care cele două cluburi sportive vor fuziona. Deocamdată, CSM are doar personalitate juridică, nu şi activitate. Concursul pe care primăria îl iniţiase pentru postul de director al noului CSM a fost anulat, tocmai în ideea că ar putea urma această fuziune.

 

Romanescu: Tot Bură!

Primarul Romanescu spune că are „mai multe variante” pentru şefia CSM-ului. „Am purtat o discuţie cu antrenorul Ion Bură şi a rămas ca la sfârşitul săptămânii să ne vedem. Nu a fost un refuz, am discutat şi o să mai discutăm. Am variantă, tot Bură. Are un copil pe care îl cheamă tot Bură, Ionuţ Bură. Sunt mai multe variante. Să vedem exact cum procedăm juridic cu rezolvarea acestei probleme, dar, în principiu, este vorba de domnul Bură, senior şi junior”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Dan Marinescu, cel care a candidat la postul de director al noului CSM, spune că a depus contestaţie după ce a aflat că s-a anulat concursul din 25 iunie. „Vreau să-i reamintesc domnului primar că nu poţi să numeşti un interimar la o instituţie care nu are angajaţi. Nu poţi să numeşti un interimar la conducerea unei direcţii publice a primăriei din exterior. Niciodată! Nu poate fi numit din exterior. Numeşti un interimar din cadrul aparatului UAT”, a spus Dan Marinescu într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: