Banii pentru stadion întârzie. Cârciumaru: Insistăm la Guvern!

Autorităţile şi parlamentarii de Gorj insistă la Guvern să fie dată hotărârea prin care se alocă Primăriei Târgu Jiu încă două milioane de euro. Este nevoie de aceşti bani pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal. Senatorul Florin Cârciumaru speră ca arena sportivă să fie inaugurată în această toamnă.

Primăria Târgu Jiu a obţinut toate aprobările la Ministerul Dezvoltării. În ciuda acestui lucru, banii întârzie să apară. Senatorul Florin Cârciumaru a explicat că va insista la Guvern să grăbească lucrurile. Autorităţile au nevoie de aceşti bani pentru trotuare, parcări, tot ce ţine de amenajarea exterioară. „Prin intervenţiile făcute de domnul primar, parlamentari, totul este aprobat la nivel de minister. Mai trebuie să apară hotărârea de Guvern cu alocarea sumei de două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de la stadion. Chiar astăzi (n.r. joi) am avut o discuţie cu directorul adjunct care se ocupă în mod special de această investiţie şi, săptămâna viitoare, va merge la Bucureşti să insiste, voi insista şi eu, să apară această hotărâre de Guvern ca, mai departe, să se organizeze licitaţia şi, după licitaţie, să treacă la treabă constructorul”, a spus Florin Cârciumaru, la Radio Accent.

Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost sfârşitul anului 2016, însă data a fost amânată în fiecare an. Ultima promisiune a autorităţilor este toamna acestui an. „Toată lumea îşi doreşte ca în toamnă, octombrie sau noiembrie, să fie funcţional stadionul. Dar, în această ecuaţie, nu depinde doar de dorinţa şi de voinţa celor de la Târgu Jiu. Este vorba şi de voinţa celor de la Guvern să aprobe mai repede hotărârea de Guvern”, a mai explicat senatorul.

Stadionul din Târgu Jiu are o capacitate de peste 12 mii de locuri şi a costat 22 de milioane de euro.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: