Burlan, după cele 600 de angajări: Invit organele de cercetare să-și facă treaba

“Invit organele de cercetare să-și facă treaba!” O spune managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, după ce au apărut suspiciuni că selecția noilor angajați nu ar fi fost făcută doar în funcție de calificări. Burlan spune că, până acum, anchetatorii nu au cerut vreo lămurire de la oficialii companiei și „dacă există suspiciuni că s-au făcut nereguli, să se cerceteze”.

Daniel Burlan a explicat cum a fost făcută selecția celor 600 de noi angajați, ce încep lucrul în această lună și vor rămâne în companie până la sfârșitul acestui an. „Am avut un inventar al dosarelor depuse până în decembrie 2021. S-a făcut o selecție. Din cele 2.400, au fost selectate 1.040 de dosare care îndeplineau condițiile solicitate. Sunt mulți care au calificări pe electrian sau lăcătuș. În viitor, ne gândim ca plaja să fie mai largă la acele calificări”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia.

În ciuda zvonurilor vehiculate în ultima perioadă, că Poliția ar fi intrat pe fir și ar analiza modul în care s-au făcut angajările, Burlan spune că nu s-a sesizat nimeni.

„Au fost selectați cei 600. Dacă există ceva din cele relatate în presă, invit organele de cercetare să-ți facă treaba. Nu avem nicio solicitare. Dacă există suspiciuni că s-au făcut nereguli, să se cerceteze. Noi, de la CEO, am dat decizii de creare a patru comisii în vederea selecției acestor salariați la fiecare UMC. Încă există persoane care au fost selectate. Din păcate, nu îndeplinesc fișa de aptitudini pe acel loc de muncă. persoanele le angajăm în procesul de producție. trebuie să fie apte fizic și psihic pentru activitate. Nu putem angaja persoane care nu sunt apte de muncă”, a mai spus Burlan, într-o emisiune la Gorj TV.

În ultimele săptămâni, s-a vorbit, în spațiul public, despre anumite liste de angajare ce ar fi fost făcute de câțiva edili din zonele miniere și date șefilor din companie. Burlan a negat astfel de scenarii.

Vizualizări: 5,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: