Investiții în rețelele de gaz. Câți bani primește Gorjul

Județul  Gorj primește puțin peste 160 de milioane de lei prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat că au fost finalizate repartizările fondurilor pe județe.

„70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții ”Anghel Saligny”, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a spus ministrul.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat.

Suma totală pentru acest domeniu a fost de 7,5 miliarde de lei, iar cei mai mulți bani vor ajunge în județele Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Dolj, Iași, Olt, Suceava, Teleorman și Vaslui.

Gorjul a depus în total 156 de proiecte de investiții prin „Anghel Saligny”. 

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: